Ποιος Σισέ; Μπάρκογλου και Ντάρμπισιρ!

Παλαίμαχοι δοξαστές του Βαρδινογιάννη έχουν γράψει ιστορία με ατάκες τους. Το GreenZone θυμίζει τι έλεγαν Λιβαθηνός και Δημόπουλος για τον Σισέ…
Δεν χρειάζεται ειδικά χαρίσματα για να αποκωδικοποιήσει κανείς τον τρόπο σκέψης των «παλαιμάχων Βαρδινογιάννη». Πιστοί ακόλουθοι της γραμμής, υποτακτικοί του παρελθόντος και τηλεοπτικοί «μαϊντανοί» που τους εκμεταλλεύονται σε κάθε ευκαιρία τα media για να πουλήσουν φτηνή προπαγάνδα.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που «φωνάζουν» από μόνα τους:

Σπύρος Λιβαθηνός:

«Πολλά
τα λεφτά που του δόθηκαν (του Σισέ). Θα μπορούσαν να είχαν γίνει επενδύσεις σε 2-3 παίκτες. Βέβαια, έχει σημειώσει αρκετά γκολ. Και ο Μπάρκογλου βάζει!»

Χρήστος Δημόπουλος:

«Εγώ πιστεύω πως ο Σισέ δεν είναι μεγάλος παίκτης ούτε βέβαια μεγάλος σκόρερ! Για εμένα μεγάλος σκόρερ είναι αυτός που σκοράρει στα ντέρμπι και στα μεγάλα ματς. Πείτε μου λοιπόν σε ποια μεγάλα ματς φέτος στο πρωτάθλημα σκόραρε ο Σισέ; Άλλο να βάζεις γκολ στον Λεβαδειακό και στον Πανθρακικό και άλλο στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, εκεί όπου φυσικά ο Γάλλος δεν είδε ποτέ του δίχτυα. Αλήθεια που ήταν ο Σισέ στα δύο ντέρμπι φέτος με τον Ολυμπιακό; Και αυτό νομίζω πως είναι ευθύνη των δημοσιογράφων να το βλέπουν και να το λένε στον κόσμο. Αντίθετα θεωρώ πολύ καλό παίκτη τον Ντάρμπισιρ, αλλά ακόμη περισσότερο τον Μήτρογλου που είναι ένα πολύ μεγάλο σέντερ φορ, το οποίο θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

(Δεν πρόκειται για χιουμοριστικό κείμενο του GreenZone, ούτε για ανέκδοτα. Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν γίνει)

Πόσο πόνο προκάλεσε τελικά ο Σισέ; Πόσους εφιάλτες έφερε μέχρι και σε παλαιμάχους η διετία που ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά ομάδα, που έφερε παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς, που σκόρπισε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους και επέστρεψε στις επιτυχίες;

Δυστυχώς, οι περισσότεροι παλαίμαχοι στο Τριφύλλι έχουν διαβρωθεί σε τέτοιον βαθμό από προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που πλέον η ομάδα που υποστηρίζουν και λατρεύουν δεν είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αλλά ο «Παναθηναϊκός της οικογένειας Βαρδινογιάννη» και μόνο.

Υποταγή στην παράγκα, φτηνοί παίκτες, ταλεντάκια, πάμε με τον σταυρό στον χέρι και όπου βγει, καλή και η δεύτερη ή η τρίτη θέση, αυτό που μετράει είναι να βγούμε πρώτοι στα play offs, μιζέρια, κερκίδες μεταξύ συγγενών και φίλων, και πάνω απ’ όλα έλλειψη οράματος. Α, και φυσικά να έχουμε ισοσκελισμένους ισολογισμούς και να τους δοξάζουμε.

Γι' αυτό κάποιοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη φετινή κατάσταση. Για να γίνονται οι συγκρίσεις και μέχρι και τα παραπάνω να μοιάζουν ως όαση! Γι' αυτό φέτος ο Παναθηναϊκός είναι χρεωμένος. Γι' αυτό παραπαίει αγωνιστικά. Γι' αυτό φέτος η Παράγκα είναι πιο αδίστακτη από ποτέ. Γι' αυτό έφυγαν οι παικταράδες Σισέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Σιμάο. Γι' αυτό στρέφονται κατά των οπαδών. Για να φαίνονται (και να είναι) όλα χειρότερα από τον εφιαλτικό Παναθηναϊκό του 2004-2008. Για να δείχνει ως... μακρινό όνειρο μέχρι και εκείνος ο κατάμαυρος Παναθηναϊκός.
Keywords
Τυχαία Θέματα