Σκέψου να χάναμε!

Ο Σπύρος Λιβαθηνός δόξασε για ακόμα μία φορά την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τα έβαλε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού...
Προφανώς και η νίκη του Παναθηναϊκού δεν είναι για πανηγύρια, αφού η ομάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι το άλλο άκρο, δηλαδή Παναθηναϊκοί, οι οποίοι ακτινοβολούν... λύπη που κέρδισε το Τριφύλλι, καθώς περίμεναν πώς και πώς στραβοπάτημα, ώστε να στάξουν
ακόμα περισσότερη χολή, να νοσταλγήσουν ακόμα περισσότερο τον Βαρδινογιάννη, να βιάσουν ακόμα περισσότερο τη λογική των φιλάθλων.

Δυστυχώς, σε αυτό το «τριπάκι» έχουν μπει εκτός από τους στημένους δημοσιογράφους και σχολιαστές, μέχρι και παλαίμαχοι. Μέχρι και πρώην αθλητές που επειδή έφαγαν ψωμί από την αγία οικογένεια, ξεχνούν τη φανέλα που δόξασαν και που είχαν την τιμή να φοράνε και προβαίνουν σε στημένες δηλώσεις, ακολουθούν πιστά τη «γραμμή» της εποχής, ξεφτιλίζουν το όνομά τους, προσκυνούν το χέρι που τους τάιζε και καταντούν «μαϊντανοί» των media.

Ο Σπύρος Λιβαθηνός προτίμησε -αντί να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό στην κρατική τηλεόραση- να δοξάσει τον Βαρδινογιάννη και να τα βάλει με τους κακούς οπαδούς που τον έδιωξαν (;), οι οποίοι όπως επεσήμανε, λογικά μετάνιωσαν για την πορεία του 2008!

Δηλαδή, με λίγα λόγια οι δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα έπρεπε να λένε και ευχαριστώ που η ομάδα… δεν χρωστούσε, με τίμημα να βγαίνει πάντα δεύτερη, να δέχεται ντροπιαστικές ήττες, να έχει πέντε συνεχόμενες χρονιές χωρίς ευρωπαϊκές επιτυχίες, να έχει γονατήσει στην παράγκα, να μην δίνει στον Ερασιτέχνη τα ποσοστά των εισιτηρίων, να έχει εκκωφαντικά άδεια καθίσματα σε κάθε παιχνίδι (μέχρι και στα ντέρμπι!) και τίποτα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, να μη θυμίζει Παναθηναϊκό.

Μας λέει με λίγα λόγια ο Σπύρος Λιβαθηνός πως πρέπει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να ντρέπονται που το 2008 χαμογέλασαν ξανά, που γέμισαν ασφυκτικά το ΟΑΚΑ, που δέθηκαν με τη διοίκηση, που αγάπησαν ξανά τους παικταράδες που φόρεσαν το Τριφύλλι στο στήθος, που πανηγύρισαν τους ευρω-θριάμβους, που χάρηκαν για το νταμπλ.

Πιθανότατα το γεγονός πως ο Σπύρος Λιβαθηνός ήταν συνήθως ο «σύντροφος» του Βαρδινογιάννη στο γήπεδο, με τους δύο άνδρες να κάθονται τακτικά και για πολλά χρόνια δίπλα-δίπλα στα επίσημα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, να επηρέασε την κρίση του. Κρίμα πάντως, γιατί ενώ η ομάδα με την οποία δοξάστηκε και έχτισε το όνομα του ήταν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ο ίδιος τακτικά υπενθυμίζει πως αγάπησε τον «Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη» και τίποτα άλλο.

Φυσικά, όλες αυτές οι μαζικές δηλώσεις δεν είναι τυχαίες. Δεν γίνεται να είναι τυχαίες. Πρόκειται για ένα άριστα ενορχηστρωμένο σχέδιο που έχει ως στόχο να νοσταλγήσει ο κόσμος την... σιγουριά της δεύτερης θέσης, και ταυτόχρονα να πληγεί το μοναδικό υγιές κομμάτι που έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό, δηλαδή οι οπαδοί του.
Keywords
Τυχαία Θέματα