Ποιοι προάγουν τη βία;

Το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης το γνωρίζαμε. Το ίδιο και το επίπεδο κάποιων στον Ολυμπιακό. Ο συνδυασμός τους είναι το «καρναβάλι» που στήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Λίγες ώρες μετά την επιτυχία του στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός υπενθύμισε το πραγματικό του πρόσωπο σε εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στον ΑΝΤ1.

Παρακολουθήσαμε
ένα «ερυθρόλευκο» ετεροχρονισμένα αποκριάτικο «κιτσαριό», με συνθήματα, καπνογόνα και τραγούδια, με προκλητικές ατάκες που κανονικά θα σήκωναν εισαγγελική παρέμβαση (αφού έτσι φουντώνει ο κόσμος και πολλές φορές οδηγείται σε πράξεις βίας). Αποκορύφωμα η φράση του Γιώργου Πρίντεζη: «Δεν θα φορούσα ποτέ αυτό το πράγμα», αναφερόμενος στην πράσινη φανέλα με τα έξι αστέρια.

Προφανώς, αν στους τελικούς της Α1 ξεσπάσουν φαινόμενα βίας, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του αθλήματος, θα φταίνε όλοι οι άλλοι πλην ορισμένων αθλητών που πουλούν φθηνό «οπαδισμό» και των media που αντί να δίνουν το σωστό παράδειγμα, προτιμούν να προπαγανδίζουν υπέρ της αγαπημένης ομάδας του «συστήματος», να κανιβαλίζουν και να ευτελίζουν τον αθλητισμό και την αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. Ο Γιώργος Πρίντεζης ακολούθως μέσω facebook προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, γράφοντας:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σχετικά με τη δήλωση μου για φανέλα αντίπαλης ομάδας ως "πράγμα"θέλω να πω ότι δεν ολοκλήρωσα τη σκέψη μου με αποτελεσμα ν ακουστει διαφορετικά απ αυτό που πιστεύω κ που ήθελα να βγει!!!καταλαβαινω ότι δεν ακούστηκε ωραία κ θέλω να εξηγήσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμιζα καμία ομάδα κ ιδιαίτερα ένα τετοιο ιστορικό σύλλογο με συμπαίκτες-φίλους!».

Υ.Γ.2 Σε αυτούς που έβριζαν εν χορώ τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει αναδείξει ο ευρωπαϊκός αθλητισμός και που αποκαλούν «πράγμα» τη φανέλα του Τριφυλλιού, ορισμένοι «πράσινοι» φίλαθλοι έλεγαν «μπράβο» και μοίραζαν συγχαρητήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα