Παράδειγμα προς αποφυγή οι χειρισμοί για το Νίνη

Το πάθημα της φυγής (χωρίς έσοδα) του Σωτήρη Νίνη, να γίνει μάθημα στον Παναθηναϊκό, τώρα που το Τριφύλλι θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές...
Μία φουρνιά που γεμίζει εντεκάδα θα έχει την ευκαιρία να πλάσει ποδοσφαιρικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Παίχτες που αποτελούν το μέλλον του Παναθηναϊκού, αλλά και της εθνικής Ελλάδος.

Οι
Καπίνο, Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος και Μαρινάκης λάμπουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, ενώ ακολουθούν οι εξίσου ταλαντούχοι Χουχούμης, Κουσίδης, Δώνης, Λαγός, Ταμπάκης.

Από την άλλη, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας, ο Σωτήρης Νίνης, αποχώρησε από την ομάδα και παρουσιάστηκε από την Πάρμα, χωρίς να μπει ούτε ευρώ στα ταμεία του Παναθηναϊκού, πλην των ελάχιστων «τροφείων».

Κανείς δεν είχε φροντίσει να ανανεώσει τον ποδοσφαιριστή όταν έπρεπε. Όταν για παράδειγμα πριν δύο χρόνια ανανέωνε με αύξηση αποδοχών ο Λουκάς Βύντρα, ο Νίνης έπαιρνε τα μισά περίπου χρήματα από τον δεξιό μπακ, κοστολογούνταν 10 εκατομμύρια, χαρακτηρίζονταν ως ο... «Μέσι της Ελλάδας» αλλά κανείς δεν φρόντιζε να τον «δέσει» στο Τριφύλλι.

Ακόμα και όταν ήρθε η ώρα των διαπραγματεύσεων πριν λίγους μήνες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν φρόντισε να προτείνει στον παίχτη ένα συμβόλαιο, αν όχι αντάξιο της προσφοράς και των ικανοτήτων του, τουλάχιστον ανάλογο των υπολοίπων Ελλήνων παιχτών. Κάπως έτσι έφυγε ο αγαπημένος Σωτηράκης των οπαδών για το εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός πλέον γυρίζει σελίδα και θέλει με σταδιακά βήματα να ξεφύγει από το μαύρο παρελθόν της εποχής Βαρδινογιάννη. Για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ομάδα, πρέπει να βρεθούν τρόποι για να μην «τρώει τα παιδιά της» και τουλάχιστον αυτοί που αποχωρούν να φέρνουν έσοδα στα ταμεία της.
Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα