Κέρδος οι νέοι στο 2ο φιλικό

Mε 2-1 ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Κράσνονταρ, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα στα αντίστοιχα ημίχρονα. Το γκολ ξανά ο Πετρόπουλος!

Στο δεύτερο φιλικό του ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1, φανερώνοντας προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και στη δημιουργία. Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος των νέων, αλλά και του Πετρόπουλου, που ήταν
ο κορυφαίος του Τριφυλλιού, βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας, που έδειξε πιο ορεξάτη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που κατέβασε κι απέναντι στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊκ: Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης και Βελάσκες στην άμυνα, ο Λαγός με τον Βιτόλο στο κέντρο, κορυφή ο Τοτσέ, πίσω του ο Σισοκό, δεξιά ο Ζέκα και αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος. Στην αρχή του ματς ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αρκετά δραστήριος από τα αριστερά, ενώ κινητικός ήταν ξανά και ο Σεϊταρίδης. Οι Ρώσοι ωστόσο, ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του ματς. Στο 12΄ ο Μάρσιο κινήθηκε από τα αριστερά, τράβηξε πάνω του την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον αμαρκάριστο Ζοαοζίνιο, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-0.

Η Κράσνονταρ είχε την πρωτοβουλία του αγώνα, ούσα πιο έτοιμη από τον Τριφύλλι και στο 30΄ με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη και στο 35΄ διπλασίασε τα τέρματά της. Οι Ρώσοι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο και με γρήγορη ανάπτυξη έβγαλαν τον Ιγνάτεφ στην πλάτη του Βελάσκες, που αφού πέρασε και τον Καρνέζη, έγραψε σε κενή εστία το 2-0. Οι Ρώσοι ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και στο 40΄λίγο έλειψε να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά η μπάλα στην κεφαλιά του Μαρντίνοβιτς βρήκε ξανά το δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή για το Τριφύλλι ήταν στο 41΄, με τον Ζέκα να βγαίνει από τα δεξιά έπειτα από πάσα του Σισοκό και τον Ρεβισβίλι να διώχνει το σουτ του σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασαν στην αναμέτρηση οι Ταμπάκης, Πίντο, Κουσίδης, Δώνης και Πετρόπουλος και αποχώρησαν οι Καρνέζης, Ιωαννίδης, Βελάσκες, Λαγός, Σισοκό και Τοτσέ. Οι αλλαγές έδωσαν άλλο αέρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκλεισε τους χώρους και στο 54΄ δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Πετρόπουλος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, αλλά ο Ρεβισβίλι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του.

Οι Βιτόλο και Δώνης αποτέλεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο, ενώ στο 65΄μπήκε κι ο Χουχούμης στη θέση του Λάζαρου, έχοντας καλή απόδοση. Η βελτίωση του Τριφυλλιού ανταμείφθηκε με το γκόλ του Πετρόπουλου. Στο 80` ο Χουχούμης με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε στην περιοχή τον «Πετρογκόλ», ο οποίος με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-2. Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, είχαν και τρίτο δοκάρι στο 86`, με τον Μοβσισιάν να σουτάρει δυνατά στην κλειστή γωνία του Ταμπάκη και την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του. To ματς δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα, δεδομένων των ελλείψεων (π.χ. Κατσουράνης), την ανετοιμότητας ορισμένων παιχτών που προορίζονται για βασικοί (π.χ. Σισοκό
Keywords
Τυχαία Θέματα