Παναθηναϊκό Κίνημα: «Σύγχρονο, μεγάλο γήπεδο στη Λεωφόρο»!

Το Παναθηναϊκό Κίνημα αποκάλυψε πως σύντομα θα παρουσιάσει μελέτες για γήπεδο μεγάλης χωρητικότητας στη Λεωφόρο, με εμπορικές χρήσεις, με εγκαταστάσεις και για τον Ερασιτέχνη, φιλικό προς το περιβάλλον!
Σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο, μεγάλης χωρητικότητας, με εμπορικές χρήσεις, φιλικό προς το περιβάλλον, με εγκαταστάσεις που καλύπτουν και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού Κινήματος, όπως αποκαλύφθηκε στη
συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Θύρας 13. «Ένα τέτοιο γήπεδο μπορεί να γίνει. Έχουμε κάνει μελέτες και σύντομα θα τις παρουσιάσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Το Παναθηναϊκό Κίνημα έδωσε το στίγμα του πάνω στο φλέγον γηπεδικό ζήτημα, επιτέλους ακούστηκε από επίσημα χείλη αυτό που θέλει να ακούσει σύσσωμη η κοινότητα του Τριφυλλιού, και επανέλαβε:«Γήπεδο στη Λεωφόρο».

Βέβαια, όπως σημειώθηκε το άμεσο θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να μονιμοποιηθεί η παραμονή στη Λεωφόρο, να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός από τη Διπλή Ανάπλαση και μετά ας ακολουθήσει και η διαδικασία της ανακατασκευής. Ωστόσο, «αυτό δε σημαίνει πως δεν θα γίνει σύντομα μία παρουσίαση του πλάνου μας».

«Δεν συμφέρει τον Παναθηναϊκό η Διπλή Ανάπλαση»

Όσον αφορά τη Διπλή Ανάπλαση, οι ιθύνοντες του Κινήματος ανέφεραν πως το πρότζεκτ πλέον δεν συμφέρει τον Παναθηναϊκό. Σημείωσαν μάλιστα πως «μπαίνει ερώτημα αν από την αρχή τον συνέφερε». Τόνισαν πως παρά το γεγονός πως ποτέ δεν κάλυπτε συναισθηματικά το Τριφύλλι ο Ελαιώνας, υπήρχε τουλάχιστον, αρχικά, το πλάνο για έναν ενιαίο Παναθηναϊκό με σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, εμπορικές χρήσεις, μπάσκετ, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Δηλαδή με στοιχεία που πλέον έχουν αφαιρεθεί.

«Με το πέρασμα του χρόνου και με τους χειρισμούς που έγιναν, η Διπλή Ανάπλαση “σαλαμοποιήθηκε”». Πρώτα κόπηκε το γήπεδο μπάσκετ, σταδιακά και ο Ερασιτέχνης, και μειώθηκαν οι εμπορικές χρήσεις. Πλέον υπάρχει κίνδυνος να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος, χωρίς να καλύπτουν τα «ανταλλάγματα» τον Παναθηναϊκό.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Γήπεδο στη Λεωφόρο. Οι ομάδες πρέπει να παίζουν στην ιστορική τους έδρα».

«Δεν θεωρούμε σωστό να είναι μέλος της 'Συμμαχίας ο Καμίνης»

Η άποψη του Παναθηναϊκού Κινήματος για τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη ταυτίζεται απόλυτα με όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη:

«Ο κ. Καμίνης όχι μόνο δεν έχει βοηθήσει, αλλά είναι εναντίον του Παναθηναϊκού και των συμφερόντων του και δε συμφωνούμε με το να είναι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο

Σε ερώτηση που δέχτηκαν για την πρόσφατη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, υποστήριξαν πως αυτή έγινε γιατί είναι πρόεδρος της ΠΑΕ, κατέχει δηλαδή μία θεσμική θέση στον Παναθηναϊκό, και ήθελαν να μάθουν τις απόψεις του γύρω από το γήπεδο, βλέποντας τι κίνδυνοι υπάρχουν.

Σημείωσαν πως οι θέσεις του προέδρου της ΠΑΕ είναι «επιστροφή στη Λεωφόρο» και πως «η Διπλή Ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει γιατί έχουν αλλάξει οι συνθήκες και πλέον δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι».

Πρόσθεσαν ακόμα: «Μας είπε πως έγιναν πολύ κακοί χειρισμοί, αναφέρθηκε ειδικά στο νόμο Μπιρμπίλη και σε νομοθετήματα που έλεγαν πως η Λεωφόρος δεν είναι ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού».

Δημοψήφισμα μόνο αν είναι προς το συμφέρον του Παναθηναϊκού

Όσον αφορά το δημοψήφισμα που ανέφερε προσφάτως ο Γιάννης Αλαφούζος, διευκρίνισαν πως δεν πρόκειται για κάποια δική τους πρόταση.

Σημείωσαν πως εάν το δημοψήφισμα εξυπηρετεί σκοπούς υπέρ του Παναθηναϊκού και του γηπέδου στη Λεωφόρου, είναι σύμφωνοι. Σε άλλη περίπτωση, όχι.

Ποιοι έφεραν τον Παναθηναϊκό στη σημερινή κατάσταση

Ξεκάθαρη ήταν η άποψη του Παναθηναϊκού Κινήματος σχετικά με τους υπεύθυνους για το γηπεδικό ζήτημα και για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης με τη Διπλή Ανάπλαση:

«Δήμος, παλαιότερες διοικήσεις του Παναθηναϊκού και ειδικά η ΓΗΠΕΛ, πολιτεία και Βωβός τα έκαναν έτσι».

Τα παραπάνω αφορούν μόνο όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν γύρω από το γηπεδικό στη συνέντευξη.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Κινήματος αναφέρθηκαν και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως η αλλαγή των γραφείων τους (σύντομα δεν θα τους χωράνε ούτε τα νέα γραφεία δίπλα στη Λεωφόρο), στην κοινωνική δράση του Κινήματος, στους στόχους τους για το Δήμο Αθηναίων (υπάρχει ένα πλήρες πλάνο για τη διαμόρφωση του Δήμου), στους τρόπους μεταδημότευσης (υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στο site του ΠΑΝ-ΚΙ), αλλά και για τη γιορτή της ερχόμενης Πέμπτης σε μπαράκι στην οδό Πανόρμου.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου στο bar Dunkel στην Πανόρμου, τα στελέχη του Παναθηναϊκού Κινήματος περιμένουν όσους φίλους του Παναθηναϊκού το επιθυμούν να δώσουν το «παρών» για διασκέδαση, αλλά και για κουβέντα πάνω σε ζητήματα που αφορούν το Σύλλογο και το Κίνημα. Είναι πολύ πιθανό, όπως ακούστηκε, να βρίσκονται εκεί και άνθρωποι του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού τμήματος, καθώς και του Ερασιτέχνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα