Ούτε την συμφωνία των μετόχων είχε υπογράψει και μάλιστα δις;

Ο δημοσιογράφος επί σειρά ετών στο ρεπορτάζ Παναθηναϊκού που εργαζόταν μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ» και «Εξέδρα» Γιώργος Σπανουδάκης αποκάλυψε στο σάιτ www.aioniapistos.gr τις υπογραφές των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη συμφωνία της 5ης Δεκεμβρίου 2008... Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
Πριν από λίγες εβδομάδες όταν είχε δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το μνημόνιο
του Σεπτεμβρίου του 2010, η πλευρά Βαρδινογιάννη το αμφισβήτησε λέγοντας ότι δεν έφερε την υπογραφή του Τζίγκερ! Το γεγονός ότι ήταν συμφωνία κυρίων, προφανώς ήταν κάτι που δεν τους ενδιέφερε.

Άραγε και το συμφωνητικό των μετόχων της 5ης Δεκεμβρίου 2008, που φέρει εις διπλούν την υπογραφή του μεγαλομετόχου (δημοσιεύουμε την σχετική σελίδα), έχει την ίδια... τύχη;

Την συμφωνία μετόχων είχαν υπογράψει:

Η εταιρεία Green Team, την οποία εκπροσωπούσε ο Γιάννης ΒαρδινογιάννηςΟ Γιάννης Βαρδινογιάννης (εξ ου και οι δύο υπογραφές)Η Panamind Holding Limited, την οποία εκπροσωπούσε ο Ανδρέας ΒγενόπουλοςΗ Bayloch Limited, την οποία εκπροσωπούσε ο Μιχάλης Ζολώτας Η Viewfield Enterprises Limited την οποία εκπροσωπούσε ο Γιάννης Ξυλάς (σ.σ. στο μετοχολόγιό της είναι και οι Μιχάλης Πολέμης και Γιώργος Νίκας)Ο Νικόλαος Πατέρας και Ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
Αφού γίνεται αναφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 2008 και τα ποσά που έβαλε ο κάθε μέτοχος επισημαίνεται: Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, οι αφενός και οι αφετέρου συμβαλλόμενοι συμφωνούν και αποδέχονται να τηρήσουν στις μεταξύ τους σχέσεις τους παρακάτω δεσμευτικούς όρους.

Αρθρο 1. Διοικητικό συμβούλιο

1.1. Η εταιρεία θα διοικείται από 20μελες διοικητικό συμβούλιο, εκλεγόμενο ως εξής:

α) εκ των μελών αυτών, ένα μέλος διορίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστικό της εταιρείας, κατ' εφαρμογήν του ισχύοντος αθλητικού νόμου 2725/1999, από το ιδρυτικό σωματείο της εταιρείας και 10 μέλη θα προτείνονται από τους αφενός συμβαλλόμενους (δηλαδή την Green Team A.E. και τον Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη).

Ακολούθως γίνεται ανάλυση της διαδικασίας και πως ορίζονται τα μέλη, με το 4,4% των μετοχών να έχει δικαίωμα μιας ψήφου. Δηλαδή ενός μέλους στο διοικητικό συμβούλιο.
Μια βασική παράμετρος της συμφωνίας των μετόχων:
1.2 Τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να ψηφίζουν στις Τακτικές και έκτακτες γενικές συνελύσεις της εταιρείας, με τις ψήφους που ανήκουν σε αυτά κατά τέτοιο τρόπο, ωστε να εξασφαλίζεται η εκλογή και η αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα ανωτέρω.
Η πλευρά Βαρδινογιάννη μπορεί να δηλώνει και να διαρρέει ότι θέλει, αλλά τα γραπτά και κυρίως οι υπογραφές έχουν μείνει για να θυμίζουν ποιοι "υποστηρίζουν" και ποιοι όχι τις συμφωνίες και την υπογραφή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα