Όταν ο... «καπετάνιος» έφερνε Κόλιμορ, Σούκερ, Ρεμπρόφ και Κοστακούρτα

Πώς οι Σούκερ, Ρεμπρόφ και Κόλιμορ έγιναν τελικά Μάρκο Βίλα, Σίργκουτσον και Ηπειρώτης!
Πέρασαν 13 χρόνια από τη μέρα που... γκρεμίστηκε το αεροδρόμιο (στη φαντασία του αθλητικού Τύπου). Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έφερνε (στα λόγια) στην Αθήνα τεράστια αστέρια της ποδοσφαιρικής αγοράς όπως οι Στάνλεϊ Κόλιμορ, Νταβόρ Σούκερ, Σεργκέι Ρεμπρόφ και Αλεσάντρο Κοστακούρτα.

Επεισοδιακό ήταν το καλοκαίρι
του 1999. Σαν σήμερα, στις 15 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός κινούνταν στα χνάρια των επιτυχιών του παρελθόντος. Όπως λίγα χρόνια νωρίτερα είχε φέρει (στα πρωτοσέλιδα) τους Χάτζι και Στόιτσκοφ, έτσι και τώρα τα ονόματα που παρέλασαν ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Εννοείται πως κανείς από αυτούς δεν αποκτήθηκε.

Ο Στάνλεϊ Κόλιμορ μεταμφιέστιεκε σε... «καρχαρία» Σίργκουτσον. Ο Νταβόρ Σούκερ σε... Μάρκο Βίλα. Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ σε... Κώστα Ηπειρώτη!

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα δεν ήρθε για να αποκτηθεί ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός μπορεί να είναι μέχρι και σήμερα ένας από τους καλύτερους στόπερ στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού, ωστόσο όταν ήρθε ήταν ένας παντελώς άγνωστος ποδοσφαιριστής της ΑΒ Κοπεγχάγης. Παίχτης-λαχείο, όπως αρέσκονταν να τους αποκαλεί η τότε διοίκηση.

Εκτός αυτών προστέθηκαν στην ομάδα και ο Καρλ Χάιντς Φλίπσεν (αφού τελικά δεν τον πήρε ο ΠΑΟΚ), ο οποίος έπαιξε αξιοπρεπώς μέχρι να τραυματιστεί στον αγώνα με τη Λα Κορούνια, καθώς και ο Φερνάντο Γκαλέτο. Αργεντινός μέσος, τον οποίο υποδέχτηκε με σανδάλια και τσαλακωμένο πουκάμισο στο αεροδρόμιο ο... Κώστας Γκόντζος!

Λίγα χρόνια μετά αποκτήθηκε (από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, όχι από την ΠΑΕ) ο διεθνής αργεντινός σταρ Σαβιόλα.

Όταν το 2008 μπήκαν στον Παναθηναϊκό οι «κακοί πολυμετοχικοί» τα αντίστοιχα βαριά ονόματα (Σισέ, Ζιλμπέρτο) που ακούγονταν αποδείχτηκε πως δεν ήταν παραμύθια της Χαλιμάς αλλά εφικτοί στόχοι. Κάτι που όπως φαίνεται ενόχλησε και ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό τους λάτρεις της μιζέριας του «μαύρου» παρελθόντος και τους εμπόρους ψεύτικων ονείρων.
Keywords
Αναζητήσεις
σουκερ επεξε παο, σουκερ παναθηναικος
Τυχαία Θέματα