Όταν η ΓΓΑ επί «χούντας» πριμοδοτούσε… κύπελλα

Τα πριμ 1 εκατ. δραχμών που έδινε το 1967 η Γ.Γ. Αθλητισμού της... «πράσινης» σε ΟΣΦΠ και ΑΕΚ για τις κατακτήσεις εγχώριων τίτλων.
Τέτοιες ημέρες, στις 11 Ιουνίου του 1967 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Ασλανίδης, δηλαδή το πρόσωπο που κινούσε τα νήματα στον ελληνικό αθλητισμό επί «χούντας» (δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον πανό) αποφάσιζε να πριμοδοτήσει με 1 εκατ. δραχμές τον Ολυμπιακό.


Ο λόγος; Όχι φυσικά γιατί έφτασε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά απλώς επειδή κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 3-2!

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ, ο ΓΓΑ κ. Ασλανίδης ανακοίνωσε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΣΦΠ κ. Δ. Γκιώκα την επιθυμία του να «χορηγήσει εις τον Ολυμπιακό, το ποσόν του 1.000.000 δραχμών, διά την εκτέλεση των αθλητικών του σκοπών, με την ευκαιρία της κατακτήσεων του Κυπέλλου Ελλάδας».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου του ίδιου έτους, επανέλαβε το ίδιο και για την ΑΕΚ, πριμοδοτώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «κιτρινόμαυρους» επίσης με 1 εκατ. δραχμές.

Προφανώς επειδή ήταν «πράσινη» η «Επταετία».
Keywords
Τυχαία Θέματα