Όταν η ποίηση συναντά τους Ήρωες του Παναθηναϊκού

Το ποίημα για τον Αντώνη Μαντζεβελάκη, ο Κώστας Κοφινιώτης και η σύνδεση με τον Παναθηναϊκό και τη Θύρα 13!
Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο μεγάλοι αρχηγοί. Ο Γενικός Αρχηγός του Παναθηναϊκού Αντώνης Μαντζεβελάκης και ο Στρατηγός Μίμης Δομάζος. Στο κέντρο, ποίημα του Κώστα Κοφινιώτη για τον πρώτο...Σκαλίζοντας παλιά σκονισμένα αρχεία και εφημερίδες μακρινών εποχών, ανακαλύπτουμε θησαυρούς που στο «σήμερα» έχουν πολλαπλάσια αξία από όταν δημοσιεύθηκαν. Μία βουτιά στο 1963 φέρνει στην επιφάνεια στίχους
του Κώστα Κοφινιώτη, αφιερωμένους στον «αφανή ήρωα» του Παναθηναϊκού Αντώνη Μαντζεβελάκη.

Πράσινη καρδιά μεγάλη, μ’ ένα πράσινο Τριφύλλιπου’ χει δώσει τη ζωή του για την πράσινη ομάδα.Μες’ στο γήπεδο του ΠΑΟο Θεός τον έχει στείλεικι οδηγεί πάντα στη δόξατη μεγάλη ενδεκάδα!
Ειν’ ο αφανής μας ήρωςστα μεγάλα πεπρωμέναειν’ ο φάρος που φωτίζει των παικτών μας τη ψυχή. Και τη πίστη για τη ΝίκηΈχει εμπεύσει στον καθέναΚαι θ’ αφήσει τ’ όνομά τουστους φιλάθλους εποχή!
Πράσινη καρδιά μεγάλημ’ ένα πράσινο Τριφύλλιπρώτη πάλι την ομάδαστην Ελλάδα μας θα φέρει.Του θριάμβου μας ο ήλιος ένδοξος θα ανατείλειμε πρωτάθλημα στη τσέπηκαι το Κύπελλο στο χέρι.
Ο Αντώνης Μαντζεβελάκης αφιέρωσε τη ζωή στα «έγκατα» της Λεωφόρου, ίδρωσε και μάτωσε για την πρόοδο του Παναθηναϊκού. Έδωσε πολλά και ποτέ δε ζήτησε τίποτα. Προσπαθούσε να αποφεύγει τα «φώτα», παρά το γεγονός πως ήταν για δεκαετίες κινητήριος μοχλός του Τριφυλλιού, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και ως Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου.

Ποτέ δεν τσιγκουνεύονταν το χαμόγελο, με το οποίο κέρδιζε τον συνομιλητή του και τις καρδιές των φιλάθλων.

(Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού θα τιμήσει τον Αντώνη Μαντζεβελάκη, αλλά και τον Μάριο Βασιλόπουλο, σε γιορτή που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus)

Όσον αφορά το στιχουργό Κώστα Κοφινιώτη θα αναφέρουμε άλλη μία σύνδεσή του με τον Παναθηναϊκό.

Το 1982 έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Εγώ θα σ’ αγαπώ», τους οποίους μελλοποίησε ο Γιώργος Μουζάκης, συνθέτης του ύμνου του Παναθηναϊκού.

Οι στίχοι και η μελωδία του τραγουδιού σύντομα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη Θύρα 13 και για το σύνθημα που ακόμα τραγουδιέται από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μετά από δυσάρεστα αποτελέσματα.

Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζεικαι θα σου χτίσω μια μικρή φωλιάκι όταν το σούρουπο μας αγκαλιάζειθα ζευγαρώνουμε σαν δυο πουλιά.
Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζειόπου κι αν παίζεις θα σ’ ακολουθώκερδίζεις χάνεις ΠΑΟ δεν πειράζει θα ‘μαι κοντά σου για να τραγουδώ.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Αναζητήσεις
αντώνη μαντζεβελάκη
Τυχαία Θέματα