«Παλάτι» σε σκουπιδότοπο

Τι ξεχνάνε να γράψουν οι «ρεπόρτερ ΓΗΠΕΛ, ΥΠΕΚΑ και δήμου Αθηναίων» για το «παλάτι» στο Βοτανικό...

Νιαουρίζουν όσοι εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ… ΓΗΠΕΛ, ΥΠΕΚΑ και δήμου Αθηναίων (ποτέ όμως Παναθηναϊκού) πως το 2010 ο Ερασιτέχνης παρουσίαζε σαν παλάτι τις ίδιες εγκαταστάσεις που του προσφέρουν σήμερα στον Βοτανικό
(και μάλιστα αυξημένες κατά 2500 τμ).

Αυτό που δεν γράφουν οι διάφορες «ψιψινέλ» είναι πως με το νόμο Μπιρμπίλη καταργήθηκε πλήρως το γήπεδο αθλοπαιδιών 8.000 θέσεων που προοριζόταν να χτιστεί σε δεύτερη φάση.Αυτό που δεν γράφουν είναι πως αντί για κολυμβητήριο ο Παναθηναϊκός παίρνει μία πισίνα…Αυτό που δεν γράφουν είναι πως ΠΟΤΕ η Διπλή Ανάπλαση δεν εξυπηρετούσε το ΜΕΓΕΘΟΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. Όμως τουλάχιστον, όταν υπέγραφε ο Θανάσης, η ποδοσφαιρική ομάδα θα έμπαινε σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 40.000 θέσεων, με μεγαλύτερες εμπορικές χρήσεις από αυτές που τώρα προβλέπονται (και για το οποίο ΔΕΝ θα πλήρωνε αβάσταχτα ενοίκια κάθε χρόνο). Έτσι για το καλό ΟΛΟΥ του Παναθηναϊκού παραχωρούσε τη Λεωφόρο, η οποία, εκτός όλων των άλλων, έχει ΚΑΙ τεράστια συναισθηματική αξία. Κάτι που τόνιζε σε κάθε ευκαιρία.
Πλέον, η Διπλή Ανάπλαση με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει, κατάντησε ένα «έκτρωμα» που αποτελειώνει μια για πάντα τον Παναθηναϊκό, Ερασιτέχνη και ΠΑΕ.

Πάμε παρακάτω. Έστω πως κάποιοι πανηγύριζαν το 2010 (ό,τι δηλαδή έκανε και η ΓΗΠΕΛ με το νόμο Μπιρμπίλη, μέσω των non paper που μοίραζε στα περισσότερα ΜΜΕ).

Εννοείται πως πρόκειται για κάτι καταδικαστέο από κάθε υγιή Παναθηναϊκό! Μιλάμε, βέβαια, για τη διοίκηση Μιχάλη Κίτσιου (ο οποίος μάλιστα φημολογείται πως συνδέεται στενά με -πρώην- εφημεριδάρχη -δήθεν- παναθηναϊκού εντύπου) που υποτίθεται πως ανέλαβε για να... σώσει τον Ερασιτέχνη.

Αυτό που δεν γράφουν οι «Ψιψινέλ» της δημοσιογραφίας είναι πως η νυν διοίκηση, που έχει την πλήρη αποδοχή του κόσμου του Τριφυλλιού, έχει εκφράσει πολλάκις την απέχθειά της για τις εγκαταστάσεις που παίρνει ο Α.Ο. Ορίστε για παράδειγμα τι έλεγε πέρυσι ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι από τότε:

«Τον Ιούνιο του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος 3983 της κυρίας Μπιρμπίλη, με τον οποίο τέθηκε εκτός Διπλής Ανάπλασης η δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου. Υπήρχαν εξωφρενικές διατάξεις στον συγκεκριμένο νόμο. Οι διατάξεις αυτές έδιναν στον Παναθηναϊκό κάποιες στοιχειώδεις εγκαταστάσεις και έπαιρναν τη Λεωφόρο...

... Μας έδιναν με τη νέα διάταξη της κυρίας Μπιρμπίλη ένα γήπεδο μπάσκετ 1.600 θέσεων, μία πισίνα και κάποιες αίθουσες. Μα, είναι δυνατόν να δώσουμε το γήπεδο με αντάλλαγμα τα παραπάνω».

Ξέρετε όμως γιατί κόπτεται τόσο για τον Ερασιτέχνη το «ρεπορτάζ ΓΗΠΕΛ – Δήμου»; Γιατί η κατασκευή των ΑΣΤΕΙΩΝ -μπροστά στην Ιστορία του Παναθηναϊκού- εγκαταστάσεων που παίρνει ο Α.Ο. στο Βοτανικό, είναι οι ΜΟΝΕΣ ΕΦΙΚΤΕΣ να κατασκευαστούν, την παρούσα στιγμή.

Για το ποδοσφαιρικό γήπεδο ως συνήθως… τσιμουδιά. Για το αν θα είναι 40.000, 25.000 ή 15.000 θέσεων… τσιμουδιά. Για το αν βρήκε χρηματοδότη ο Δήμος ή θα φύγει αέρα η πενταετία… τσιμουδιά.Για το ποσό με το οποίο θα νοικιάζει η ΠΑΕ το γήπεδο (αν κατασκευαστεί)… τσιμουδιά. Για το αν θα «βγαίνει» με αυτά τα ενοίκια ο Παναθηναϊκός… τσιμουδιά. Για το τι συμβαίνει αν μέσα στην πενταετία δεν κατασκευαστεί προσοδοφόρο γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα… τσιμουδιά. Για τους λόγους που δε λογοδοτεί αυτή η... ακίνδυνη ΓΗΠΕΛ… τσιμουδιά.Για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που προανήγγειλε ο Καμίνης σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο… τσιμουδιά.
Υ.Γ. Ψιψινέλ, η διχασμένη προσωπικότητα

Η Ψιψινέλ τιμά το GreenZone και «ληστεύει» άρθρα του, σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τα «ληστεύει» και τα δημοσιεύει ολοσέλιδα ως αφιερώματα – άποψή της (δεν αλλάζει ούτε τα σημεία στίξης ορισμένες φορές).

Καλά μέχρι εδώ. Είναι τιμή για την ιστοσελίδα μας να την κατακλέβει μία… πριγκιπική εφημερίδα.

Το παρανοϊκό της υπόθεσης είναι πως η Ψιψινέλ, όταν της ψιθυρίζεις τις απαγορευμένες λέξεις (ΓΗΠΕΛ, Βαρδινογιάννης, Βοτανικός) ξαφνικά βγάζει νυχάκια και γουργουρίζει με επιθετικές τάσεις προς την ίδια ιστοσελίδα που «ληστεύει», με χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα και συμπεράσματα που δεν έχουν απολύτως καμία βάση.

Περιμένει άραγε να την πάρει κανείς στα σοβαρά;
Keywords
Τυχαία Θέματα