ΟΣΦΠ: Εχεις δύναμή σου, ενστάσεις και νίκες στα χαρτιά

Δεκαετίες πριν την ένσταση για τον Βάλνερ και το «χάρτινο» ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έδειχνε τη δύναμή του στο παρασκήνιο και την κατάκτηση τίτλων στα χαρτιά!
Ανέκαθεν πρωταθλητής στα χαρτιά το σωματείο του Πειραιά. Δημοσιεύματα από το 1965 επιβεβαιώνουν την παντελή έλλειψη αθλητικού ήθους στον Ολυμπιακό ακόμη και στο πρωτάθλημα πινγκ
- πονγκ γυναικών
Η ομάδα έρευνας του Greenzone φέρνει στην επιφάνεια και νέα σκάνδαλα της ομάδας του Πειραιά και υποκλινεται στην διαχρονική παράδοση του Ολυμπιακού στις ενστάσεις!

Αθλητική Ηχώ, 4 Μαρτίου 1965,
σελίδα 5

''ΗΔΙΚΗΘΗ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΓΚ - ΠΟΓΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ''
Βρισκόμαστε στο 1965 και η άρτι συσταθείσα γυναικεία ομάδα πινγκ-πονγκ του Παναθηναϊκού, μιμούμενη την παράδοση που είχαν οι άνδρες του Τριφυλλιού, οι οποίοι υπήρξαν για χρόνια Πρωταθλητές Αθήνας και Ελλάδας, φέρνει στη Λεωφόρο τον τίτλο του Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος.

Μετά τις άνευ αγώνος νίκες της απέναντι στον Ελληνοσοβιετικό και το Βυζάντιο με 3-0, κερδίζει και τον Ολυμπιακό με 3-2 και ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της και μόλις στην πρώτη χρονιά ύπαρξης της!

Η Ομοσπονδία όμως βρήκε τον τρόπο να στερήσει έναν πεντακάθαρο τίτλο από τα κορίτσια του Τριφυλλιού και να τον χαρίσει στην ομάδα του Πειραιά. Πώς;

Ο γ.γ. της ΕΦΟΕΠΑ, Ι. Λουκάς αποφασίζει να ακυρώσει (εκ των υστέρων!) τον Παναθηναϊκό από τους τρεις αγώνες με την αιτιολογία πως τα δελτία των αθλητριών του ήταν αντικανονικά!

Και γιατί δεν έγινε από πριν ο έλεγχος, θα μπορούσε κάποιος να αναρρωτηθεί. Προφανώς γιατί ο κ. Λουκάς δεν περίμενε ίσως τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό...

Το εξίσου απίθανο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα ακυρωθεί και για παιχνίδια στα οποία δεν κατέβηκαν οι αντίπαλοι του (Ελληνοσοβιετικός και Βυζάντιο), με αποτέλεσμα να υπάρξει η παγκόσμια πρωτοτυπία δύο ομάδες να κερδίσουν ματς στα οποία δεν κατέβηκαν!

Η ομοσπονδία δε θα επιτρέψει στις αθλήτριες του Παναθηναϊκού να κατέβουν ούτε στα ατομικά αγωνίσματα, γεγονός που εκνεύρισε και την ανδρική ομάδα του Τριφυλλιού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αθλητική Ηχώ.

Ο Παναθηναϊκός, μετά του αρχηγού του τμήματος, Νικ. Νικολάου θα υποβάλλει αργότερα έφεση κατά των αποφάσεων αυτών, την τύχη της οποίας δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε...
Keywords
Τυχαία Θέματα