Όλοι μαζί για την αναγέννηση του Συλλόγου

Όποιος ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ την οικονομική αυτάρκεια του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, τη διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Τριφυλλιού μέσω σύγχρονων, μεγάλων εγκαταστάσεων στην κοιτίδα του, ξέρει καλά σε ποια Λεωφόρο πρέπει να τα αναζητήσει...
Γράφει ο Πιερράκος,

Μία ελπίδα αναγέννησης ξεπροβάλλει μέσα από τα συντρίμμια. Πριν από λίγες ημέρες, μία ομάδα ανθρώπων –διαπιστωμένης αγάπης και αφοσίωσης στο Σύλλογο Μεγάλο– γνωστοποίησε ότι υπάρχει ένα σχέδιο κατασκευής μεγάλων, σύγχρονων γηπεδικών
εγκαταστάσεων στην κοιτίδα μας. Είναι προφανές ότι, όταν φτάσει ο κατάλληλος χρόνος, θα ενημερωθούμε για τις πτυχές αυτού του σχεδίου.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι τα πολιτικά/ αυτοδιοικητικά και τα οικονομικά κέντρα, που εδώ και καιρό μεθοδεύουν την αρπαγή της Λεωφόρου, θα αντιδράσουν λυσσαλέα. Το Παναθηναϊκό Κίνημα, δηλαδή ο φορέας εκπόνησης αυτού του οραματικού σχεδίου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν πολυμέτωπο επικοινωνιακό πόλεμο, που θα εκτείνεται από την πλήρη αποσιώπηση έως την –σε δεύτερη φάση– συκοφαντική απαξίωση της πρότασής του για το γηπεδικό.
Ο Σύλλογος Μεγάλος ΔΕΝ θα ανεχθεί τη λεηλασία του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου του για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα…
Σ’ αυτό το σημείο υπεισέρχεται το στοιχείο της ατομικής ευθύνης κάθε Παναθηναϊκού: τα στελέχη του ΠΑΝ. ΚΙ. έδωσαν ένα πρώτο στίγμα του σχεδίου τους. Μετά από αυτό, αξίζει τον κόπο να πυκνώσουμε τις τάξεις του Κινήματος για να ακούσουμε ποια είναι η πρόταση για γήπεδο στη Λεωφόρο, ποια μελέτη έχει γίνει, εάν είναι μόνον συναισθητικής φύσεως ή αντιθέτως έχει ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ με βάση την πολύμηνη και επίπονη ενασχόληση ειδικών, δηλαδή μηχανικών, αρχιτεκτόνων και συγκοινωνιολόγων.

Η διαμόρφωση ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ για το σχέδιο του ΠΑΝ. ΚΙ. είναι προϋπόθεση ζωτικής σημασίας για τον εξής λόγο: η επαρκής ενημέρωση συντελεί, ώστε ο καθένας να θωρακίσει τον εαυτό του από κάθε μορφής προπαγάνδας. Μόνο τότε η προπαγάνδα αχρηστεύεται, μόνον τότε οι εμπνευστές της περιέρχονται σε πλήρες αδιέξοδο.

Μέσα στους επόμενους μήνες, είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο ότι θα ακούσουμε μονότονα φράσεις, όπως «αυτό δεν γίνεται» ή «το άλλο δεν είναι εφικτό». Γι’ αυτό ακριβώς θα απαιτηθεί κάθε Παναθηναϊκός –εκτός από την αξιολογική κρίση του για το σχέδιο του ΠΑΝ. ΚΙ.– να επιστρατεύσει ακόμη ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό: τη ΜΝΗΜΗ του.

Πριν από μία δεκαετία στην Ελλάδα υπήρχε ένα στάδιο. Αυτό υπαγόταν στη δικαιοδοσία της πανίσχυρης Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε επί δεκαετίες δύο «παραδοσιακούς» ενοίκους και επιπλέον φιλοξενούσε στις εγκαταστάσεις του εκατοντάδες αθλητές του στίβου από διάφορα σωματεία. Η συνέχεια; Το στάδιο έγινε γήπεδο. Η πανίσχυρη Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τέθηκε στην άκρη. Ο ένας εκ των δύο μόνιμων ενοίκων εκτοπίστηκε. Οι αθλητές του στίβου έμειναν χωρίς χώρο προπόνησης, αφού ουδέποτε –παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας– κατασκευάστηκε εναλλακτική εγκατάσταση.

Γι’ όλα αυτά, που μόλις διαβάσατε, κανένας υπουργός, κανένα κόμμα (πράσινης, γαλάζιας ή ροζ απόχρωσης), κανένας δήμαρχος, κανένας περιφερειάρχης, κανένας βουλευτής, κανένας οικολόγος, κανένας «αγανακτισμένος κάτοικος» δεν είπε: «είναι ανέφικτο». Κανένας δεν είπε: «αυτό δεν γίνεται».

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ΔΕΝ έχει ανάγκη να βοηθηθεί από τον οποιονδήποτε πρώην, νυν ή μελλοντικό δήμαρχο Αθηναίων. Γιατί είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας, γιατί το όνομά του συνδέεται και συμβολίζει την Αθήνα, γιατί αντλεί την ισχύ του ΜΟΝΟΝ από την τεράστια λαϊκή βάση του. Αυτή η λαϊκή βάση ΔΕΝ ζητεί χάρες από κανέναν πολιτικάντη οποιουδήποτε χρωματισμού, αλλά και ΔΕΝ θα ανεχθεί τη λεηλασία του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου του Συλλόγου Μεγάλου για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα.

Οι ίδιες οι συνθήκες έχουν ήδη θέσει επιτακτικά το πραγματικό ερώτημα: θέλουμε ένα μέλλον, στο οποίο ο Σύλλογος θα πορεύεται χωρίς γήπεδο, χωρίς οικονομικούς πόρους για την ΠΑΕ και για τα ερασιτεχνικά τμήματα, χωρίς πυξίδα, χωρίς σημείο αναφοράς, χωρίς διασύνδεση με τις ρίζες του; Ή επιλέγουμε την αναγέννηση, την οικονομική αυτάρκεια του ποδοσφαιρικού και των υπόλοιπων τμημάτων, την αμετάκλητη διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου μέσω της κατασκευής σύγχρονων, μεγάλων εγκαταστάσεων στην κοιτίδα του;

Όποιος ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ το δεύτερο, ξέρει καλά σε ποια Λεωφόρο πρέπει να το αναζητήσει.
Keywords
Αναζητήσεις
anagennisi syllogou
Τυχαία Θέματα