Η εγγυητική και οι διάλογοι

«Αν προκύψει έκτακτο πρόβλημα θα το καλύψω εγώ», είπε στην επιτροπή αδειοδότησης ο Γιάννης Αλαφούζος. Ανένδοτοι εμφανίζονται οι άνθρωποι της ΕΠΟ σχετικά με την εγγυητική.
Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού είναι η εγγυητική επιστολή την οποία ζητάει η ΕΠΟ. Ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση για την άδεια του Τριφυλλιού και εξήγησε πως
τα 5 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου θα καλύψει τις οφειλές προς τους παίκτες.

Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του, δηλαδή πως χωρίς εγγυητική επιστολή δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί ο Παναθηναϊκός, αφού αυτό υποστήριξε πως προβλέπεται από τον κανονισμό.

«Στη συνάντηση που είχα με τον Τραβέρσο στη Νιόν, μου είπε πως ο φάκελός μας είναι “ΟΚ”», φέρεται να τόνισε ο κ Αλαφούζος. Η απάντηση που δέχτηκε ήταν:

«Δεν αποφασίζει η UEFA, εμείς αποφασίζουμε εδώ», για να ακολουθήσει (σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί σε αθλητικά media) η απάντηση του προέδρου της «πράσινης» ΠΑΕ:

«Είστε κατευθυνόμενοι. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή. Εμείς κάνουμε εδώ κι ένα χρόνο ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εναρμονιστούμε, μειώνοντας συνεχώς το μπάτζετ και το κόστος μας, προκειμένου να εξυγιάνουμε την ομάδα».

Η ανταπάντηση ήταν η ακόλουθη:

«Εμείς απλά εφαρμόζουμε τον κανονισμό , δεν κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτά που μας λέτε, διότι και πέρυσι το πλάνο σας με τη λαϊκή βάση δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο».

Ο Γιάννης Αλαφούζος σημείωσε:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να μην αντεπεξέλθει ή να “σκάσει” η ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχουμε υπολογίσει τα πάντα και αν προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα, θα το καλύψω εγώ προσωπικά».

Η συζήτηση φέρεται πως έκλεισε με απάντηση της επιτροπής:

«Αν δεν είχες πρόβλημα, δεν θα ήσουν εδώ».

Σε περίπτωση που δεν πάρει την αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός πέρα από το πολύ μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ του Συλλόγου, θα υπάρξει και σημαντική ζημία στον μεταγραφικό σχεδιασμό, αφού θα μπουν περιορισμοί στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα