Οι ευθύνες του ιατρικού τιμ για τον Λέτο

Μέχρι και 36 ακόμη μήνες κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Λέτο και το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα επίσημη ανακοίνωση για τους χειρισμούς του...
Ανατριχιαστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Σταύρος Αλευρογιάννης, γνωστός ορθοπεδικός και αθλητίατρος σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μέχρι και 36 μήνες κινδυνεύει να μείνει εκτός γηπέδων ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης ξεκαθάρισε πως ο Αργεντινός έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα και πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εμμέσως πλην σαφώς ο αθλητίατρος φώτισε τις ευθύνες του
ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού.

Τόνισε, παράλληλα, πως η επέμβαση που έκανε ο Λέτο είναι το πρώτο χειρουργείο του παίχτη. Θα ακολουθήσει και δεύτερο με τη μεταμόσχευση του χόνδρου. Τα ακόμα χειρότερα ακολούθησαν, όταν ο κ. Αλευρογιάννης επεσήμανε πως σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος αποκατάστασης κυμαίνεται από 10 μήνες έως και 36 και πως δεν είναι βέβαιο ότι ο παίχτης θα επιστρέψει στο προ-εγχείρισης επίπεδο!

Ποιες είναι όμως οι ευθύνες του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού; Το πρόβλημα του Λέτο στους χόνδρους δεν είναι κάτι καινούριο... Το «κουβαλούσε» ο ποδοσφαιριστής από όταν έπαιζε στην Αργεντινή.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής με τόσο σημαντικό πρόβλημα βγάζει μισή σεζόν με εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα είναι λογικό να μην αντέξει. Θυμίζουμε πως ο Λέτο δεν έχασε ματς φέτος, υπό τις ευλογίες του ιατρικού τιμ που διευθύνει ο Παναγιώτης Κουλουμέντας. Τα χειρότερα ήλθαν τον Ιανουάριο όταν έπαιξε μέσα σε 17 ημέρες 6 ματς! Στο ένα μάλιστα σε πάγο (Γιάννενα), ενώ σε ένα άλλο (κύπελλο με Πανιώνιο) έπαιζε 120 λεπτά!

Όταν η «βλάβη» έγινε αξεπέραστη, ο Λέτο δεν αγωνίστηκε ξανά, το ιατρικό τιμ δεν έδωσε ούτε μία επίσημη απάντηση για το τι συμβαίνει, ο παίχτης πήγε τελικά στην Μπολόνια, αλλά αρχικά επέλεξε να μη γίνει επέμβαση.

Προσοχή! Μιλάμε για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τις δηλώσεις του Σταύρου Αλευρογιάννη και την εκτίμησή του για τους χειρισμούς της ΠΑΕ από τη στιγμή που παίχτης πήγε στο κέντρο της Ιταλίας, μέχρι και τη στιγμή που εγχειρίστηκε.
Έχει γίνει λάθος με την αντιμετώπιση των βλαβών. Ο Λέτο πήγε στην Μπολόνια για να αποκατασταθεί συντηρητικά, πριν από μερικούς μήνες όταν και ξεκίνησε το πρόβλημά του. Μπορεί το πρόγραμμα που ακολούθησε να ήταν το καλύτερο, αλλά όσοι ξέρουν οι βλάβες αυτές δεν αποκαθίστανται συντηρητικά. Έπρεπε να γίνει κατευθείαν επέμβαση ή τουλάχιστον μία ορθοσκόπηση για να δούμε το μέγεθος της βλάβης, η οποία ήταν πάνω από 4 τετραγωνικά εκατοστά. Πως περιμένει κανείς να διορθωθεί αυτή η βλάβη με συντηρητική αγωγή; Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όσον αφορά την αποθεραπεία του παίκτη.

Όταν σε έναν παίκτη παρουσιάζονται 2-3 επιλογές να ακολουθήσει, είναι λογικό να διαλέξει την συντηρητική αγωγή από το χειρουργείο. Από εκεί και πέρα όμως, όταν μία ομάδα έχει έναν τόσο καλό παίκτη και αντιμετωπίζει μία τέτοια περίπτωση, αν μη τί άλλο κάνει ένα ιατρικό συμβούλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα