Μετά την κρεμάλα, το GOAL ασχολείται και με το γήπεδο!

Ο Παναθηναϊκός συντηρούσε κάποτε πάνω από 20 τμήματα. Η εφημερίδα του Μπόμπολα υπονοεί πως δεν έγινε και τίποτα αν από ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γίνει «Παναθηναϊκάκι», χωρίς ποδοσφαιρικό γήπεδο και με τη Λεωφόρο γκρεμισμένη...Στην Ελλάδα της κρίσης, όχι μόνο της οικονομικής, αλλά κυρίως αξιών, μια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας μπορεί να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τον προπονητή μιας ομάδας κρεμασμένο σε αγχόνη.
Την δε επόμενη ημέρα με ανυπόγραφο άρθρο της, η εφημερίδα του Μπόμπολα – συνέταιρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο MEGA και γνωστού μεγαλοκατασκευαστή που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και στην κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό – αποθεώνει τον νόμο Μπιρμπίλη για τη διπλή ανάπλαση και ουσιαστικά χαρακτηρίζει «φαντασιόπληκτους» όσους βλέπουν προβλήματα στην ανέγερση του γηπέδου!

Απολαύστε το χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα:

...Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά του Βοτανικού είναι όπως πάντα συγκεκριμένα και εκφράζουν γνωστές τάσεις...

Αυτό που «παίζει» όμως πιo ηχηρά τελευταία είναι ότι δεν κάνει στον Παναθηναϊκό o νόμος Μπιρμπίλη γιατί τον «ρίχνει» σε σχέση με τον νόμο Σουφλιά όσον αφορά τον Ερασιτέχνη.

Και είναι να απορεί κανείς από πού εκπορεύονται αυτές οι... ενστάσεις, αφού μια απλή παρατήρηση των δύο νόμων αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο ωφελημένος είναι ο Παναθηναϊκός οπό τις αλλαγές που έγιναν.

Απλά και συγκεκριμένα. Ο νόμος Σουφλιά προέβλεπε 5.500 τ.μ. για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη χωρίς μάλιστα κολυμβητήριο και n κατασκευή του κτιρίου θα γινόταν με έξοδα της ΠΑΕ (περίπου 10 εκατ. ευρώ κόστος). Οι αλλαγές με τον νόμο Μπιρμπίλη δίνουν στον Ερασιτέχνη 7.500 τ.μ. για τις εγκαταστάσεις και κολυμβητήριο, χωρίς να έχει την ευθύνη κατασκευής τους π ΠΑΕ. Γλιτώνει λοιπόν περίπου 10 εκατ. ευρώ η ΠΑΕ από εκεί και άλλα τόσα από την κατάργηση της υποχρέωσης να φτιάξει 1.500 υπόγειες θέσεις πάρκιγκ κάτω από το γήπεδο.
Απλά και συγκεκριμένα. Ο δικηγόρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχαν εξωφρενικές διατάξεις στον νόμο Μπιρμπίλη σημειώνοντας ότι δίδονταν στοιχειώδεις εγκαταστάσεις ως αντάλλαγμα για τη Λεωφόρο και εξήγησε:

«Τον Ιούνιο του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος 2983 της κυρίας Μπιρμπίλη, με τον οποίο τέθηκε εκτός Διπλής Ανάπλασης η δημιουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου. Υπήρχαν εξωφρενικές διατάξεις στον συγκεκριμένο νόμο. Οι διατάξεις αυτές έδιναν στον Παναθηναϊκό κάποιες στοιχειώδεις εγκαταστάσεις και έπαιρναν τη Λεωφόρο...

... Μας έδιναν με τη νέα διάταξη της κυρίας Μπιρμπίλη ένα γήπεδο μπάσκετ 1.600 θέσεων, μία πισίνα και κάποιες αίθουσες. Μα, είναι δυνατόν να δώσουμε το γήπεδο με αντάλλαγμα τα παραπάνω».

Ούτε στίβος, ούτε στέγη για τα δεκάδες αθλήματα που ίσως να μην υπήρχαν στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός ο οποίος τα καθιέρωσε και… πισίνα! Προσοχή στη λέξη. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Πισίνα. Δεξαμενή για την ακρίβεια, όπως είναι ο σωστός όρος. Όχι κολυμβητήριο, καθώς δεν διαθέτει τις απαραίτητ
Keywords
Τυχαία Θέματα