Καθε φέτος και χειρότερα!

Οι αριθμοί μαρτυρούν το τραγικό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις...
Ο βοηθός του Σπάθα στα δεξιά της φωτογραφίας κρατάει με το ζόρι την ισορροπία του, σε ένα γήπεδο παγοδρόμιο στο οποίο διεξήχθη κανονικά ποδοσφαιρικός αγώνας για 90'Ο Σκορπιός του GreenZone κάνει μια αντιπαράθεση των στατιστικών στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Σούπελ Λίγκας, συγκρίνοντάς τα με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί -ποδοσφαιρικά- με κανένα μεγάλο πρωτάθλημα
όπως η Premier League, η Primera Division, το Campionato, η Bundelsiga. Ακόμα και το ολλανδικό ή το πορτογαλικό πρωτάθλημα απέχουν παρασάγγας από το δικό μας επίπεδο διοργάνωσης.

Από πλευράς θεάματος (σε παραγωγικότητα γκολ δηλαδή), υστερεί ακόμα κι από διοργανώσεις όπως της Πολωνίας, της Ρουμανίας και του Βελγίου.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια προς το χειρότερο. Η απουσία αξιόλογων παιχτών, η τραγική κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στα περισσότερα γήπεδα, η έλλειψη αξιοπιστίας και οι ομάδες... δορυφόροι συνθέτουν ένα κακόμορφο πάζλ.

Ας το δούμε αναλυτικά:

Στην Σουπερ Λίγκα σημειώνονται ελάχιστα γκολ, σχεδόν με το σταγονόμετρο σε κάθε αγωνιστική.

Οι 50 απο τις 80 μέχρι στιγμής αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος έληξαν under, με σύνολο δηλαδή τερμάτων κάτω των 2,5 (ποσοστό 62,5%).Στην Premier League το αντίστοιχο ποσοστό είναι 46%.Στην Πορτογαλία 47%.Στην Ισπανία 46%. Στη Νορβηγία 45%. Στη Γερμανία 44%. Στο Βέλγιο 41%. Στην Ολλανδία 39%. Στην Πολωνία 49%. Στη Ρουμανία 46%Στην Τουρκία 47%.Μόνο η Κύπρος έχει αντίστοιχο ποσοστό (60%) με το δικό μας.
Επίσης, παρατηρούμε ότι η «λευκή ισοπαλία», εμφανίζεται στην Ελλάδα πολύ πιο συχνά σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα των 12 από τους 80 αγώνες (15%) που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Το συχνότερο αποτέλεσμα που εμφανίζεται είναι το κλασικό... ελληνικό 1-0 που έχει εμφανιστεί 17 φορές (21,5%) , το οποίο μαζί με την έτερη ισοπαλία του 1-1 που έχει έρθει άλλες 8 φορές (10%) συνθέτουν ένα άκρως αποκρουστικό σύνολο επίτευξης γκολ σε αγώνες.

Αντιθέτως, στην Ισπανία συχνότερα εμφανίζεται το 2-0 και το 2-1 με 14 φορές το καθένα από αυτά (12,7%). Στο Βέλγιο συχνότερα εμφανίζεται το 1-1 (15 φορές) και ακολούθουν το 2-0 και το 1-1 με 10 φορές το καθένα από αυτά.

Στην Ισπανία το 0-0 σε 110 αγώνες ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ 5 ΦΟΡΕΣ (4,5% ποσοστο), στην Αγγλία 7 φορές σε 110 αγώνες (6% ποσοστό).

Ακόμα και σε κοντινά μας σε αξία πρωταθλήματα (όπως νομίζουμε εμείς...), όπως το ουκρανικό το 0-0 εμφανίστηκε 6 φορές (5% ποσοστό). Στην Τουρκία η «λευκή ισοπαλία» ήρθε 7 φορές (7%), στο βέλγιο σε 120 αγώνες μόλις 4 φορές (3% ποσοστό), ενω στην Ολλανδία 5 φορές (4,6%).

Το ποσοστό ατυχίας ή ανικανότητας, δύο ομάδων να παράγουν γκολ στην Ελλάδα, είναι τριπλάσιο ή πενταπλάσιο από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχει ένας καλός λόγος ώστε
Keywords
Τυχαία Θέματα