Η Σάλκε, η Ρεάλ και οι «καύτες» ερωτήσεις για την Πέμπτη

Γιατί τα παραδείγματα των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Σάλκε είναι παντελώς άστοχα. Τι περιμένει ο κόσμος από τον Γ. Αλαφούζο να απαντήσει την Πέμπτη...
Στα χρόνια της «Παράγκας», οι άνθρωποι του στενού κύκλου της οικογένειας Βαρδινογιάννη που διοικούσαν τον Παναθηναϊκό, δικαιολογούσαν τις εντός συνόρων αποτυχίες του Τριφυλλιού, αλλά και την παρατεταμένη ανικανότητα ή έλλειψη διάθεσης να καταπολεμήσει τη σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτάσσοντας αστείες δικαιολογίες του τύπου «και η Μπαρτσελόνα περνάει κάποιες χρονιές χωρίς πρωτάθλημα». Βέβαια, όταν το σκηνικό άλλαζε στην Ισπανία, η δικαιολογία μετατρεπόταν στο «και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παίρνει πρωτάθλημα, αλλά δεν κάνουν έτσι», ενώ με την ίδια συχνότητα εναλλάσσονταν και οι αγγλικές ομάδες στο… ποίημα!
Πλέον, τα άκυρα παραδείγματα από το εξωτερικό φαίνεται ότι έχουν γίνει της μόδας. Ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» Γιάννης Αλαφούζος, στα… τιτιβίσματά του για την πρόθεσή του να εμπλακεί στη διοίκηση της ΠΑΕ αναρωτήθηκε: «Να υπενθυμίσω ότι οι Μπαρτσα, Ρεάλ, Σαλκε και πολλές άλλες έχουν μοντέλα λαϊκής βάσης;»
Με τη μόνη διαφορά, ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν είναι εταιρείες, αλλά σωματεία. Επίσης είναι σωματεία με δεκάδες χιλιάδες μέλη που δεν περιμένουν τα 10-20-30 εκατ. ευρώ από τις συνδρομές για να επιβιώσουν, αλλά διαχειρίζονται δυσθεώρητα έσοδα. Ακόμη και η Σάλκε το 2010 είχε εισπράξεις 170 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Αλαφούζου προκειμένου να… ανοίξει το πλάνο (του) - για να μιλήσουμε και με τηλεοπτικούς όρους. Καλά είναι τα τιτιβίσματα, ωστόσο θα πρέπει να απαντηθούν και τα πολλά καυτά ερωτήματα που άπτονται του άμεσου μέλλοντος του συλλόγου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Τι θα γίνει με την «υπόθεση γήπεδο»; Τόσο αυτό της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας», όσο και αυτό του Βοτανικού και τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.Τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν; Τι σχέδιο υπάρχει για την αντικατάσταση όσων έφυγαν και όσων θα φύγουν; Υπάρχει κάποιο πλάνο ανταγωνισμού στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος; Υπάρχει διάθεση καταπολέμησης του παρασκηνίου; Υπάρχει κάποιο πλάνο για την αύξηση των εσόδων φέρνοντας τον κόσμο στο γήπεδο; Όταν και εφόσον απαντηθούν κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα, τότε ίσως μπορέσουμε να εκτιμήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το σχέδιο εμπλοκής του Αλαφούζου στην ΠΑΕ...
Keywords
Τυχαία Θέματα