Η Ελ Γιαΐς, η Σάλκε και ο Βάγκνερ Ριμπέιρο του Πανιωνίου

Το GreenZone παρουσιάζει το προφίλ της σημερινής αντιπάλου του Παναθηναϊκού Ελ Γιαΐς, τη συνεργασία της με τη Σάλκε και τον ποδοσφαιριστή της που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα...
Μόλις από το 2007 υφίσταται στον ποδοσφαιρικό χάρτη η ομάδα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός
στο τρίτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Η Ελ Γιαΐς μπορεί να είναι μία νεοσύστατη ομάδα, όμως ανεβαίνει τα σκαλιά του ποδοσφαίρου δύο-δύο και πλέον θεωρείται ως η πιο γρήγορα εξελίξιμη και με την καλύτερη ανάπτυξη ομάδα του Κατάρ.

Την αγωνιστική χρονιά που πέρασε, η «ομάδα του στρατού» αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και κατορθωσε να τερματίσει δεύτερη, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο φίλαθλο κοινό, αποκτάει συνέχεια καινούριους θαυμαστές και θεωρείται παγκοσμίως ως μία από τις ομάδες με την πιο γρήγορη ανάπτυξη.

Συνεργασία με τη Σάλκε

Τον Μαΐο του 2012 υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική Σάλκε. Οι δύο ομάδες συμφώνησαν να συνεργάζονται στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω στην ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών.

Οι σταρ Αντριάνο και Ριμπέριο

Στο ρόστερ της Ελ Γιαΐς βρίσκονται πέντε Βραζιλιάνοι, στους οποίους ποντάρει πολλά και για τη φετινή σεζόν. Αυτοί είναι:
* Ο αμυντικός Άντερσον Μάρτινς
* Ο επιθετικός Αντριάνο των 18 γκολ σε 20 αγώνες την περασμένη σεζόν. Στράικερ με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, με πέρασμα από τα γήπεδα της Ισπανίας (Μάλαγα), της Βραζιλίας (άνηκε στη Ιντερνασιονάλ μέχρι το 2010), ακόμα και της Ιαπωνίας (9 γκολ σε 8 αγώνες με τη φανέλα της Γκάμπα Οσάκα).
* Ο μεσοεπιθετικός Βάγκνερ Ριμπέιρο που έχει περάσει και από τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Το 2007-08 φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου για 16 αγώνες. Ο τότε 19χρονος έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή. Στο Κατάρ βελτίωθηκε σημαντικά, ειδικά στο σκοράρισμα που υστερούσε. Μέχρι το 2010 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αλ Αχλί (πέτυχε 13 γκολ σε 33 ματς) και από πέρσι ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Ελ Γιαΐς.
* Ο Εντουάρντο Λουτσιάνο Ντος Σάντος που αγωνίζεται στο κέντρο.
* Ο τερματοφύλακας Εβανίλντο.
Keywords
Τυχαία Θέματα