Φερέιρα: «Κλαμπ με τεράστια ιστορία ο Παναθηναϊκός»

Να μη σταθούν στο σκορ του πρώτου ματς καλεί τους ποδοσφαιριστές του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αναφέρθηκε παράλληλα στην παράδοση του ίδιου με ομάδες της Σκωτίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού.
Ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού έκανε ο
Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου του επαναληπτικού αγώνα με τη Μάδεργουελ.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν με πίστη και με όρεξη και να μη σταθούν στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Παναθηναϊκού:
Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι και το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο;

Θα έλεγα ότι το 2-0 σε μία διαδικασία που μετράνε τα γκολ και όχι οι βαθμοί, είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί καθοριστικό αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Άρα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι από ό,τι ήμασταν στην Σκωτία.

Τι διαφορετικό θα θέλατε να δείτε από τους παίκτες σας;

Όπως κάθε προπονητής που πριν από μία εβδομάδα είδε την ομάδα του να κερδίζει, έτσι και εγώ θέλω να την δω να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, αν όχι ένα καλύτερο.

Κατά το παρελθόν έχει υποστεί ομάδα που προπονούσατε κάποια μεγάλη ανατροπή, εις βάρος σας;

Όχι δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συμβεί κάτι. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ούτε αύριο. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πίστη και εμπιστοσύνη. Το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση, κάτι που θα είναι κάτι καλό για την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Ελπίζω ότι θα νικήσουμε…

Στη σταδιοδρομία σας, θυμάστε κάποιο αγώνα κόντρα σε ομάδα της Σκωτίας;

Πρέπει να πάω τη μνήμη μου πολύ πίσω. Είχα παιχνίδι με την Σκωτία όταν ήμουν προπονητής στην κάτω των 18 ετών της Πορτογαλίας ή ακόμη και στην κάτω 21. Ήταν τότε που είχε ξεκινήσει ο Ρουί Κόστα. Θυμάμαι όταν παίξαμε με την Ρέιντζερς ως προπονητής της Μπράγκα. Για εμένα το πρωτάθλημα Σκωτίας είναι πολύ δυνατό. Λέω στους παίκτες μου ότι δεν μπορείς να… κοιμηθείς. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι οι παίκτες; Είστε ευχαριστημένος από το πώς έχουν εγκλιματιστεί οι νέοι παίκτες;

Τέσσερις εβδομάδες δουλειάς δεν είναι αρκετές για να είναι έτοιμη η ομάδα. Είμαστε σε καλή φόρμα, σχετικά με το διάστημα της προπόνησης. Οι καινούριοι παίκτες σταδιακά προσαρμόζονται. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά επίπεδα προετοιμασίας. Άλλους ας πούμε, όπως ο Λάζαρος έχουν 5 εβδομάδας προετοιμασίες και άλλους που έχασαν 2-3 εβδομάδες όπως ο Φορναρόλι. Είχαμε δύο τραυματισμούς του Σο και του Πίντο, που έχουν χάσει προπονήσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο νέοι παίκτες, τους οποίους είδαμε στην Σκωτία, δηλαδή τον Βελάσκες και τον Σισόκο. Οι άλλοι μπαίνουν σιγά σιγά. Υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν αργά, κάτι που
Keywords
Τυχαία Θέματα