ΕμπόλΕΜΥ Ζώνη: Προσπάθεια αποδόμησης με απομάκρυνση Φερέιρα

Ποιοι επιθυμούν την απομάκρυνση του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό και κυρίως για ποιους λόγους...

Στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Βαρδινογιάννη έχουμε ζήσει πλειάδα παράλογων και λυπηρών καταστάσεων, που κοινό παρονομαστή έχουν την αποχώρηση κάθε ποδοσφαιριστή και τεχνικού που έχει δεθεί με το Τριφύλλι και τον κόσμο του. Πλείστα παραδείγματα ανά δεκαετία: Σαραβάκος, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου, Κυριάκος, Σισσέ, Σίλβα, Νίνης, Κυράστας, Μαρκαριάν και η λίστα συνεχίζεται.
Εκτός από τη συστηματική απογύμνωση και αποδυνάμωση της ομάδας από σπουδαίους αθλητές, επιχειρείται αυτές τις ημέρες μία προσπάθεια, από συγκεκριμένο πιόνι της βαρδινογιαννικής «λαίλαπας» η μη ανανέωση ενός από τους σπουδαιότερους προπονητές που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 20 χρόνια, του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γόντικας επιθυμεί να ολοκληρώσει τη διάσπαση της ομάδας με την αποχώρηση του πορτογάλου προπονητή, έργο που επιχείρησε να πραγματοποιήσει και στις αρχές της φετινής σεζόν, αλλά η υψηλή ρήτρα αποδέσμευσής του δεν του το επέτρεψε. Και όλοι γνωρίζουν κι αναγνωρίζουν την εξαιρετική δουλειά του Φερέιρα στην ομάδα, το ότι συνέβαλε καθοριστικά σε μια ξέφρενη πορεία για τον φετινό τίτλο που εξωγενείς παράγοντες τον απομάκρυναν από το Τριφύλλι, το ότι κράτησε τους ποδοσφαιριστές στα δύσκολα, ενώ ουδείς έχει να του καταλογίσει κάτι για το ήθος, το επίπεδο και την αξιοπρέπειά του.

Προφανώς τους χάλασε τα σχέδια. Οι πράξεις προσώπων με πόστο στον Παναθηναϊκό δείχνουν πως είχαν αποφασίσει να τερματίσει χαμηλά στη βαθμολογία φέτος το Τριφύλλι και κόντρα σε κάθε λογική ο Φερέιρα με ιδιαίτερα περιορισμένο ρόστερ και φτωχές επιλογές κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο που μέχρι και τον Ιανουάριο έπαιζε πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και είχε κάνει εχθρούς και φίλους να του υποκλίνονται.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι καθίσταται προφανές γιατί δεν έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, να προσφέρει κάποιο ποσό για τις οικονομικές επιλογές του πορτογάλου προπονητή προς ενίσχυση της ομάδας (με ύστερη κεφαλαιοποίηση στην Α.Μ.Κ. που θα υλοποιείτο τον Μάρτιο). Γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να «χτυπήσει» με υψηλές αξιώσεις το πρωτάθλημα και αυτό δεν ήταν αρεστό στην ηγεσία της ΠΑΕ.

Ποιος είναι ο λόγος που δε θα ήθελε κάποιος μες στην ομάδα να ανανεώσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα; Μήπως η αποδοχή από τους ποδοσφαιριστές του; Μήπως τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσίασε φέτος; Μήπως το ότι σέβεται το Τριφύλλι περισσότερο από τους διοικούντες; Ή το γεγονός ότι αγαπά και αγαπιέται από τον κόσμο; Και ποιος ο λόγος να ανθίσταται ο Γόντικας στην επιθυμία όλων, ακόμα και του Γιάννη Αλαφούζου για ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου; Από ποιον δέχεται εντολές ο (έμμισθος) νυν πρόεδρος της ομάδας; Γιατί, εφ’ όσων γνωρίζουμε, είναι εκτελεστικό όργανο που οφείλει να υπακούει στις αποφάσεις του Δ.Σ. και δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει τόσο ουσιαστικές αποφάσε
Keywords
Τυχαία Θέματα