«Μπλόκο» στη διπλή ανάπλαση από Ερασιτέχνη

Προσφυγή στο ΣΤΕ από τον Ερασιτέχνη αν προχωρήσει το εξοντωτικό για τον Παναθηναϊκό Προεδρικό Διάταγμα...
Αν το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, προχωρήσει ως έχει, τότε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα προσφύγει στο ΣΤΕ για να «μπλοκάρει» τη διπλή ανάπλαση.

Την περασμένη Παρασκευή ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός απέστειλε πολυσέλιδο κείμενο στον Οργανισμό
Αθήνας με τις βασικές του θέσεις για το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος. Απαίτηση του Τριφυλλιού είναι να μη συντελεστεί το μεγαλύτερο «Παναθηναϊκό έγκλημα» όλων των εποχών: Η κατεδάφιση της Λεωφόρου με αντάλλαγμα κουτσουρεμένες εγκαταστάσεις και το... εμπορικό του Μπάμπη Βωβού.

Ο Στάυρος Παναγιωτόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και βροντοφώναξε πως «αν τολμήσουν να βγάλουν οποιαδήποτε άδεια χωρίς εμάς, θα τα πούμε στα δικαστήρια»!

Ο Δήμος της Αθήνας ισχυρίζεται, χωρίς να έχει προσκομίσει ούτε έναν τίτλο, πως είναι ιδιοκτήτης της Λεωφόρου, θέση την οποία έκανε δεκτή χωρίς δεύτερη σκέψη του Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Λιάλιου:
Αρνητική στάση από Ερασιτέχνη - Θα μπλοκάρει νομικά τη διπλή ανάπλαση αν δεν επανεξεταστούν βασικά σημεία του σχεδίου

Την πρόθεση του να «μπλοκάρει» νομικά τη διπλή ανάπλαση, αν δεν επανεξεταστούν βασικά σημεία του σχεδίου εκφράζει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Καταθέτοντας τις απόψεις του στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα, ο Ερασιτέχνης απορρίπτει το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Περιβάλλοντος, με αιχμή το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και τον χρόνο κατεδάφισης του. Πρόκειται για μια ίσως αναμενόμενη εξέλιξη, δεδομένων των κινήσεων, στις οποίες προχώρησαν το τελευταίο διάστημα ο δήμος και ο Οργανισμός Αθήνας, για την ταχύτερη προώθηση του σχεδίου.

Βασικές θέσεις

Την προηγούμενη Παρασκευή, λοιπόν, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός απέστειλε πολυσέλιδο κείμενο στον Οργανισμό Αθήνας, με τις βασικές του θέσεις για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη διπλή ανάπλαση. Η θέσπιση των πολεοδομικών ρυθμίσεων και με Προεδρικό Διάταγμα είχε προβλεφθεί από τον ν. 3983/11 με τον οποίο απεμπλάκη η διπλή ανάπλαση, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος συνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να μειωθεί η πιθανότητα εμπλοκής λόγω νέων προσφυγών (όλα αυτά εφόσον το ΣτΕ δεν εκφράσει τελικά αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε η Πολιτεία την προηγούμενη απόφασή του που «πάγωσε» το έργο).

Σύμφωνα με τον νόμο, το γήπεδο της Λεωφόρου θα κατεδαφιστεί μόλις δοθεί άδεια λειτουργίας στις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό και στο εμπορικό Βωβού. 0 Ερασιτέχνης, όμως, έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

Αιτία, το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο χρόνος κατεδάφισης του.

Την αρνητική στάση του Ερασιτέχνη πυροδότησε η επιλογή του Δήμου Αθηναίων να αμφισβη
Keywords
Τυχαία Θέματα