Αθώωσε τον Τεν Κάτε ο Γκούμας!

Ο Γιάννης Γκούμας μαρτύρησε: «Εγώ ήμουν αυτός που... μιλούσε»!
«Θα τον βρω τον μ… και θα τον τελειώσω», φώναξε τον Απρίλιο του 2009 ο Χενκ Τεν Κάτε και δύο μήνες μετά έπραξε την υπόσχεσή του. Ο Γιάννης Γκούμας αποτελούσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Ο Ολλανδός προπονητής αν κάτι δεν ανεχόταν αυτό ήταν οι διαρροές στον Τύπο, παράπονο που εξέφραζε τακτικά στους ποδοσφαιριστές του, χωρίς όμως να κατορθώνει να βρει λύσεις.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάλι βγήκαν όλα στον Τύπο.
Οι εφημερίδες γράφουν τα πάντα. Δεν είναι δυνατόν να βγάζετε τα συστήματα προς τα έξω ή το καθετί που λέμε μεταξύ μας. Αυτό είναι κακό για την ομάδα. Πότε θα το καταλάβετε; Έχουμε πει ό,τι λέμε να μένει μεταξύ μας. Όποιος μιλάει είναι η πληγή της ομάδας. Είναι μ...».

Ποιο είναι το κωμικό της υπόθεσης; Ότι ακόμα και οι παραπάνω δηλώσεις δεν ειπώθηκαν επίσημα αλλά είναι κουβέντες που έκανε στα αποδυτήρια ο Τεν Κάτε με τους παίκτες του και την επομένη «έπαιξαν» σε όλες τις εφημερίδες!

Η πιο γνωστή μάλιστα διεθνώς λέξη της χώρας φέρεται πως ειπώθηκε στα ελληνικά από τον Τεν Κάτε που προσπαθούσε μάταια να καταλάβει πώς λειτουργεί αυτή η περίφημη και άρρωστη «ελληνική πραγματικότητα».

Ακολούθησε η λύση του συμβολαίου του Γιάννη Γκούμα, η οποία ήταν η αφορμή για απανωτά χτυπήματα από τα ΜΜΕ που κυριολεκτικά είχαν «λυσσάξει». Τα media πολεμούσαν κάθε κίνηση, κάθε απόφαση του προπονητή του Παναθηναϊκού, στο πρόσωπο του οποίου έβλεπαν αγωνιστικά την πολυμετοχικότητα και την αλλαγή δεδομένων (και για τους ίδιους) στο Τριφύλλι.

Πρώτο και καλύτερο το Derby News του Κώστα Γκόντζου που δεν δέχτηκε ποτέ πως αιτία του διαζυγίου με τον Γκούμα ήταν οι διαρροές στα αποδυτήρια. «Υποστολή σημαίας» φώναζε το παρεάκι που ζει ανάμεσά μας που είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως με την απομάκρυνση ενός ποδοσφαιριστή που η αλήθεια είναι πως ανδρώθηκε στην Παιανία και προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και ο πρώην αμυντικός του Τριφυλλιού αθωώνει σήμερα (8/10/2012) –έστω και άθελά του- τον Τεν Κάτε. Μιλώντας για την περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη… μαρτύρησε:

«Ειδικά για τον Κατσουράνη, αν η ομάδα πήγαινε καλά δεν θα έβγαινε στην επιφάνεια ότι μιλάει, ότι θέλει να επιβληθεί, ότι μεταφέρει αυτά που γίνονται στα αποδυτήρια. Και για μένα το πρόβλημα ήταν ότι τα βγάζω στους δημοσιογράφους».
Keywords
Αναζητήσεις
τεν κατε γκουμας, γκουμας ρουφιανος
Τυχαία Θέματα