Η «εικονική πραγματικότητα» του ελληνικού πρωταθλήματος

Ο Σκορπιός αναλύει τους πίνακες της Σουπερ Λίγκας στις στατιστικές κατηγορίες που περνάνε εσκεμμένα πάντα απαρατήρητες…
Στον χτεσινό αγώνα στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης σημειώθηκε ένα ρεκόρ:

4 φάουλ σε έναν αγώνα!

Όποιος έχει δει έστω και μια προπόνηση ομάδας, θα γνωρίζει καλά πως δεν γίνονται ούτε σε οικογενειακό διπλό 4 φάουλ σε 90 λεπτά!

Μέχρι και το 82' ο Αστέρας πίεσε και είχε και δοκάρι,
όμως επιστρατεύτηκαν … ανώτερες δυνάμεις, ώστε να κοπούν με 5 ανύπαρκτα οφσάιντ οι επιθετικοί των Ακριτών.

Κάποιοι θα μιλήσουν για τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Πού συναντάμε μεγάλη διαφορά; Μα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις ομάδες δύο η τριών ταχυτήτων.

Στον αγώνα Νορτζελάντ-Τσέλσι οι γηπεδούχοι έκαναν 13 φάουλ (έχασαν 1-4) και οι φιλοξενούμενοι 14.Η Μάντσεστερ έκανε 21 φάουλ στην αδύναμη Γαλατασαράι. Ακόμα και η Ρεάλ μπορεί να κέρδισε εύκολα με 1-4 τον Άγιαξ μέσα στην Ολλανδία, έκανε όμως 8 φάουλ.Ο μόνος αγώνας με 4 φάουλ ήταν αυτός της Μπαρτσελόνα με την Σπάρτακ Μόσχας. Οι Καταλανοί έκαναν μόλις 4 φάουλ για να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους (με κατοχή 65-35 βέβαια και νίκη 3-2) και οι Ρώσοι που τους κυνήγαγαν έκαναν 17 για να τους πιάσουν.Προφανώς έχουμε άλλη μία Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε!

Μπροστά στη νέα τάξη πραγμάτων με πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας τον αρχηγό των οργανωμένων του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη το 2003, αντιπρόεδρο τον διαιτητή εκείνου του αγώνα και πρόεδρο της ΕΠΟ τον Γιώργο Σαρρή, ιδρυτικό στέλεχος συνδέσμου του ΟΣΦΠ στη Χίο (όπως έχουν κατά καιρούς υπογραμμίσει αθλητικές εφημερίδες), η πρώτη παράγκα του Θωμά και του… κακκαλιάρη φαντάζει πλέον σαν απλό τσαντίρι.

Η νέα τάξη είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα και γίνονται με χειρουργικό τρόπο (αλλά πλέον εξόφθαλμα και χωρίς ντροπή).

Γκολ της Βέροιας ακυρωμένο ως οφσάιντ. Οφσάιντ γκολ με τον Πανθρακικό.Οφσάιντ γκολ με τον Ατρόμητο.Χαρισμένες δεκάδες κίτρινες (σε κραυγαλαίες περιπτώσεις) και δύο κόκκινες στον Ιμπαγάσα. Πέντε ανύπαρκτα οφσάιντ χτες κατά του Αστέρα. Και όλα αυτά μέσα σε 6 αγωνιστικές

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν κάνει οι δύο ανταγωνίστριες ομάδες (Παναθηναϊκός -ΟΣΦΠ) τις 6 πρώτες αγωνιστικές, δηλαδή στο 1/5 του πρωταθλήματος και έχοντας παίξει σχεδόν με τους ίδιους αντιπάλους

Τα στατιστικά βέβαια δεν μόνο είναι τα 14 γκολ του ΟΣΦΠ. Το ζητούμενο είναι τι γίνεται μέσα στις 4 γραμμές μέχρι να φτάσουμε στα γκολ αυτά.

Θα δούμε στατιστικά που δεν παρουσιάζει κανένας γιατί πολύ απλά πουλάνε τα γκολ και οι... τελικές και τα υπόλοιπο δεν αξίζουν και ιδιαίτερης ανάλυσης…

Πόσες πάσες-λάθη και φάουλ κάνει κάθε μία ομάδα με τους αντιπάλους της;

Συνολικά έχουμε:
Ολυμπιακός 374 πάσες - 299 λάθη - 84 φάουλ
Παναθηναϊκός 474 πασες - 297 λάθη - 111 φαουλ

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στη λίστα της Σούπερ Λίγκας με τις σωστές πάσες και έχει ήδη 100 περισσότερες (
Keywords
Τυχαία Θέματα