Ανατροπή δεδομένων και...Λάσμε!

Παρότι όλα έδειχναν πως την κενή θέση του πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού θα κάλυπτε ο Μάσεϊ, ο Στεφάν Λάσμε είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό και αναμένεται να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ακόμα και εντός της ημέρας...

Ανατροπή δεδομένων είχαμε στην υπόθεση απόκτησης του αθλητή που θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στη θέση «4», με τον Στεφάν Λάσμε να βρίσκεται μια ανάσα από τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

Ενώ όλα έδειχναν πως τη θέση του πάουερ φόργουορν θα κάλυπτε ο Tζερεμάια Μάσεϊ, τον οποίον η ΚΑΕ
είχε για ημέρες σε στάση αναμονής, μία κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έφερε τα πάνω-κάτω. Για την ενίσχυση της ομάδας προέβη σε οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα της εποχής και ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Λάσμε, ο οποίος κρατούσε τους «πράσινους» σε αναμονή όλο αυτό το διάστημα, περιμένοντας και το ενδεχόμενο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Ο γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ απασχολούσε εδώ και καιρό τους ανθρώπους του Τριφυλλιού και ήταν στην κορυφή των επιλογών τους.

Ο Λάσμε, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε το «ναι» στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και αυτό που πλέον περιμένουν στον Παναθηναϊκό, είναι να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και να ενσωματωθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο 29χρονος άσος από την Γκαμπόν (2,03μ.) έχει κάνει καλή καριέρα σε Μακάμπι και Παρτιζάν, ενώ την περασμένη περίοδο είχε στην ACB με την Ομπραντόιρο 10,9 πόντους (72,1% βολές, 50,6% δίποντα, 14,3% τρίποντα), 6,3 ριμπάουντ και 1,9 τάπες κατά μέσο όρο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αμυντικό και ριμπάουντερ με πλούσια αθλητικά προσόντα, λιγότερο ικανό όμως επιθετικά.

Ο Λάσμε φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης από το 2003 μέχρι το 2007 και επελέγη στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στο ΝΒΑ έπαιξε συνολικά 16 παιχνίδια σε Ουόριορς και Χιτ έχοντας 5,2 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,4 τάπες κατά μέσο όρο. Πρόσφατα συμμετείχε στο summer league του Ορλάντο και του Λας Βέγκας με τους Σέλτικς έχοντας σε πέντε ματς 1,6 πόντους και 2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στην Ευρώπη έκανε όνομα αγωνιζόμενος την περίοδο 2008-09 στην Παρτιζάν, με την οποία είχε 10,7 πόντους και 7,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα