Ένα βήμα από το Τριφύλλι ο Μάσεϊ

Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ, Τζερεμάια Μάσεϊ, βρίσκεται είναι ο επικρατέστερος για να καλύψει τη θέση του πάουερ φόργουορντ στον Παναθηναϊκό...

Ο ΚΑΕ Παναθηναϊκός στόχευε όλον αυτόν τον καιρό σε έναν free agent πάουερ φόργουορντ από το ΝΒΑ, όμως η οικονομική προσφορά
του συλλόγου, αλλά και η επιθυμία των περισσοτέρων παιχτών να παραμείνουν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, φέρουν κοντά στο Τριφύλλι τον Τζερεμάια Μάσεϊ.

Μάλιστα, το οριστικό όχι των Λάσμε και Τόλιβερ ήταν αυτό που έστρεψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού στον Αμερικανό που την περασμένη σαιζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κούμπαν, νυν ομάδα των Νικ Καλάθη και Άλεκς Μάριτς.

Ο 30χρονος άσος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στην Ρωσία (14,3 πόντους μ.ό. και 7,3 ριμπ.), παίζοντας σε Eurocup και Βαλτική Λίγκα, αλλά έμεινε ελεύθερος από την ρωσική ομάδα. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε 60 ματς στην Ευρωλίγκα (με 12,5 πόντους μέσο όρο) ενώ έχει περάσει και από την ACB.

Ο Μάσεϊ είναι προσιτός οικονομικά, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Λάρισα και Άρη, αλλά και το ότι μπορεί να αγωνιστεί εξίσου και ως σέντερ.

Ο Μάσεϊ διακρίνεται περισσότερο για το επιθετικό του ταλέντο, είναι αλτικός, αλλά δεν έχει έφεση στην άμυνα. Η μεταγραφή αναμένεται να κλείσει άμεσα, καθώς ο Πεδουλάκης θέλει να έχει τον παίκτη στην ομάδα του, για να τον εντάξει στην τακτική ενόψει της έναρξης της Ευρωλίγκας κα του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ποιός είναι ο Μάσεϊ:

Ο Μάσεϊ αποφοίτησε το 2005 από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει draft στο ΝΒΑ. Γενήθηκε στις 22/7/1982 στο Ντιτρόιτ κι έχει ύψος 2.02.Η Λάρισα του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη και έγινε η πρώτη επαγγελματική ομάδα του Αμερικανού. Ο Μάσεϊ ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Α1 την σεζόν 2005-06 και με τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, πήρε μεταγραφή στον Άρη. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε μέρος στην Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε ο πιο θεαματικός παίκτης της κορυφαίας διασυλλογικής τη σεζόν 2006-07 και έγινε γνωστός στον ευρωπαϊκό χώρο. Ο Άρης υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον παίκτη, το 2008, όμως, τον πούλησε στην Ρεάλ Μαδρίτης η οποία τον έκλεισε για τρία έτη. Πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη, ο Μάσεϊ αναδείχτηκε MVP στο All Star Game του 2008.

Ωστόσο, στην Ισπανία δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να ξεχωρίσει, κάτι που οδήγησε σε λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, κοινή συναινέσει, το 2010. Τη φθίνουσα πορεία του ακολούθησε η μεταγραφή του στην Ομπραντόιρο, όπου αγωνίστηκε εκεί μέχρι το τέλος της σαιζόν.

Η επιλογή του να πάει στη Λοκομοτίβ Κούμπαν τον οδήγησε σε ανάκαμψη, αφού με τη ρώσικη ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Το 2008, ο Μάσεϊ απέκτησε διαβατήριο από την ΠΓΔΜ και αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα των Σκοπίων. Ο Αμερικανός έπαιξε τον Σεπτέμβριο του 2008 στα προκριματικά
Keywords
Τυχαία Θέματα