Υπουργείο Παιδείας | Ικανοποίηση για την διαδικασία των εκλογών στα Πανεπιστήμια

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου μίλησε για τις εκλογικές διαδικασίας στα Πανεπιστήμια και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξή τους. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Παπαθεοδώρου:Εγώ θα σας προσκαλέσω να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα αυτή τη στιγμή ποια είναι, και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και λόγω της Πανεπιστημιακής μου ιδιότητας και λόγω της τωρινής θέσης στο Υπουργείο. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι σήμερα,
μέχρι σήμερα και σε χρονικό διάστημα ενάμισι μηνός, έχουμε 14 Πανεπιστήμια τα οποία έχουν προχωρήσει σε εκλογές των Συμβουλίων Ιδρυμάτων. Από την άλλη πλευρά έχουμε και κάτι άλλο το οποίο εμένα με βρίσκει, αν θέλετε, απόλυτα ικανοποιημένο.
Χθες το Πανεπιστήμιο Κρήτης Ολοκλήρωσε την εκλογή όχι μόνο των εσωτερικών μελών αλλά και των εξωτερικών μελών με εξαιρετικές επιλογές και εξαιρετικές υποψηφιότητες. Ας μη σταθούμε σε αυτές τις περιπτώσεις σε αυτούς που τελικά εξελέγησαν, ας δούμε και ποιοι ήταν τελικά υποψήφιοι για εξωτερικά μέλη του συμβουλίου. Εξαιρετικές προσωπικότητες του επιστημονικού χώρου, είτε της Ελλάδας είτε του Εξωτερικού. Προχωρήσαμε μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου το καλοκαίρι, άμεσα στη δυνατότατα να εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία και έχει εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία σε 14 Πανεπιστήμια. Απ' ότι έμαθα, σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση, και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η διαδικασία πλέον εξελίσσεται ομαλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν υπάρχει το πρόβλημα που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες. Ας μη σταθούμε μόνο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα θυμίσω ότι το ΑΠΘ εξέλεξε επίσης τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου. Θα σταθώ όμως σε κάτι, το οποίο δίνει την απάντηση σε οποιονδήποτε αμφισβητεί ότι η διαδικασία εξελίχθηκε και εξελίσσεται ομαλά. Ποια ήταν η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ; Στις περισσότερες των περιπτώσεων, είχαμε συμμετοχή που ξεπέρασε το 70%, το 80% και έφτασε σε ορισμένα πανεπιστήμια το 90%. Κατά την άποψη μου σημαίνει ότι πλέον έχει αλλάξει η κουλτούρα, έχει υιοθετηθεί η αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι από τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και οφείλω να σημειώσω ότι όταν έχουμε σε ένα πανεπιστήμιο 70%, 80% ή και 90% συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, θεωρώ ότι τα προβλήματα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Όπου υπήρξαν προβλήματα με αντιδράσεις, νομίζω ότι ξεπεράστηκαν, και πολύ γρήγορα θα αποτελούν κομμάτι ενός παρελθόντος, το οποίο ενδεχομένως δεν θα το ξαναδούμε ποτέ μπροστά μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα