Πλαστές οι γνωματεύσεις για τον Τσαλικίδη

Για πλαστές γνωματεύσεις κατηγορείται ο ιατροδικαστής και καθηγητής Πανεπιστημίου στην Κρήτη σχετικά με τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου τον Μάρτιο του 2005 του υπάλληλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη , όπου υποστήριζε ότι δεν είχε φανεί εγκληματική ενέργεια η δηλητηρίαση.


Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης, σχεδιαστής δικτύου και διευθυντής τεχνολογίας της εταιρίας Vodafone,

είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό, στις 9 Μαρτίου 2005. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης -της ίδιας εταιρείας- το οποίο διαγράφηκε, λίγες μέρες πριν από το θάνατο του Τσαλικίδη. Η δικογραφία της υπόθεσης έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον εισαγγελέα κ. Χαρ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος, που έγινε δεκτό.

Ο καθηγητής στην Κρήτη βρέθηκε κατηγορούμενος στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, για κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίας όπλων και ζωοκλοπών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο καταγεγραμμένων συνομιλιών φέρεται να συνεννοείτο με δικηγόρους προκειμένου έμποροι ναρκωτικών να χαρακτηρίζονται τοξικομανείς. Ο καθηγητής αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και μιλά για «έλλειψη στοιχείων και ύποπτες μεθοδεύσεις».

Συνολικά για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται 67 άτομα, δέκα από τους οποίους μέλη της ίδιας οικογένειας. Κατηγορούμενος είναι και ένας κτηνοτρόφος που ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Πηγή: ΒήμαTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα