ΤΕΙ Κρήτης | Xρωστάει 1 εκατ. ευρώ

Οι μεγάλες οφειλές του ΤΕΙ Κρήτης στο Δήμο Ηρακλείου τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο δήμαρχος της πόλης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν οφειλές του ΤΕΙ στο Δήμο από απλήρωτα δημοτικά τέλη που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Καπετανάκης στο πλαίσιο της συνάντησης το 2012 το ΤΕΙ παρέλαβε
ένα χαρτί από το δήμο Ηρακλείου που καλούσε το ίδρυμα να πληρώσει 450.000 ευρώ που προέρχονταν από απλήρωτα δημοτικά τέλη ενώ μαζί με τα πρόστιμα το ποσό άγγιζε τα 750.000 ευρώ.
Ο ίδιος σήμερα τόνισε ότι το χρέος θα πρέπει να φτάνει το 1 εκ ευρώ ενώ σημείωσε ότι είναι αδύνατον για το Ίδρυμα να το αποπληρώσει με το δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του είναι 2 εκ ευρώ.
Παράλληλα ο κ Καπετανάκης τόνισε ότι δεν γίνεται το ΤΕΙ να πληρώνει τα ίδια δημοτικά τέλη που πληρώνει ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και μπορεί ο Δήμος να μην μπαίνει σε διαδικασία να διεκδικήσει νομικά τις οφειλές ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για την τακτοποίηση του χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα