ΕΚΠΑ | Με εντολή Φορτσάκη τα ΜΑΤ στη Νομική. Χημικά, ξύλο και τραυματίες [video+εικόνες]

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ και τέσσερις κλούβες βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης στη Νομική, αλλά και την ΑΣΟΕΕ, καθώς, όπως σας είχαμε ενημερώσει, υπήρξε απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής Αθηνών για κατάληψη απο σήμερα Πέμπτη, εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ετσι, με εντολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θεόδωρου Φροτσάκη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναμένεται να παραμείνουν στη Νομική μέχρι και τη Δευτέρα. Οι φοιτητές σχεδίαζαν να καταλάβουν τη σχολή με αίτημα την επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, και εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το Φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση.

Χημικά έξω από τη ΝομικήΤο κλίμα έντασης που επικρατούσε από το πρωί έξω από τη Νομική και το Πανεπιστήμιο Αθηνών πυροδοτήθηκε τελικά στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας όταν φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να μπουν στο πανεπιστήμιο. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στα χέρια οι αστυνομικοί με τους φοιτητές. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με τη χρήση γκλοπ, αλλά και χημικών τα 50 άτομα, τα οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Ακαδημίας και αφού ξεδίπλωσαν ένα πανό κατά της αστυνόμευσης των πανεπιστημίων έκλεισαν το δρόμο προκαλώντας μποτιλιάρισμα. Και πάλι όμως τα ΜΑΤ τους περικύκλωσαν και σταδιακά τους απώθησαν για να ανοίξει ο δρόμος για τη διέλευση των οχημάτων.

Τραυματίστηκε φοιτητής
Μετά τα χημικά στη Νομική, στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές μεταφέρθηκε στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Γρηγορίου, δίπλα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί, φοιτητές και ΜΑΤ ήρθαν ξανά στα χέρια, χωρίς να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, ωστόσο ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Ο Δρομογράφος στο profil του στο twitter μιλά και για δεύτερο τραυματισμό!

Και 2ος τραυματίας φοιτητής όλοι προπύλαια

— dromografos2 (@dromografos2) November 13, 2014

Ο 2ος τραυματίας... pic.twitter.com/OKpLWW4Qoy

— dromografos2 (@dromografos2) November 13, 2014

Μέτρα περιφρούρησης και σε άλλα ιδρύματα
Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση.Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την παραμονή και ανήμερα της επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα