Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα | Διπλός σεισμός 5,1 Ρίχτερ

Τρόμο μέσα στη νύχτα προκάλεσαν οι δύο σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, αναγκάζοντας τους κατοίκους σε Χαλκίδα και Μαλεσίνα να βγουν από τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σημειώθηκε
τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος ΛέκκαςΜετά τις δύο σεισμικές δονήσεις ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό». Πάντως, ο καθηγητής Λέκκας σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, σε 700 με 800 χρόνια μπορεί να δώσει έναν τέτοιο μεγάλο σεισμό.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιέςΜέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μονάδες της οποίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Keywords
Τυχαία Θέματα