Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με περισσότερους από 25.000 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, να συμμετέχουν στις τιμητικές εκδηλώσεις.

Περί τις 18:20 το απόγευμα, η κεφαλή της πορείας έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ ο κύριος όγκος βρισκόταν στο ύψος του Ευαγγελισμού. Την ίδια ώρα, ο μπλοκ των αντιεξουσιαστών, υπό τη «συνοδεία» ισχυρής αστυνομικής δύναμης, βρισκόταν στο Σύνταγμα, όπου συνεχώς συγκεντρωνόταν
πλήθος διαδηλωτών.

Στις 17:45 ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ από τα Χαυτεία, με περίπου 10.000 διαδηλωτές να λαμβάνουν μέρος.

Περί τις 16:00, δε, στην αμερικανική πρεσβεία είχε φτάσει η αιματοβαμμένη σημαία, που συμβολίζει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την οποία μετέφεραν μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μαζί με περίπου 300 άτομα.

Μάλιστα, προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην είσιδο της πρεσβείας των ΗΠΑ, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να το κάνουν.

Η κυκλοφορία σε όλο το κέντρο της Αθήνας διεξάγεται με τεράστια δυσκολία, με τα αυτοκίνητα σε κεντρικές «αρτηρίες» της πόλης να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν στεφάνια και άφησαν λουλούδια για τους νεκρούς
Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. Πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που με τους γονείς ή τους παππούδες τους που θέλησαν να αφήσουν ένα γαρίφαλο, ενώ η πόρτα του Πολυτεχνείου καλύφθηκε με λουλούδια, ζωγραφιές μικρών παιδιών και μηνύματα για τα γεγονότα της εξέγερσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα