Τα συστήματα βαθμολόγησης στην εξεταστική

Λίγο καιρό πριν τελειώσει η εξεταστική για μερικούς και λίγο πριν αρχίσει για άλλους, σκέφτηκα να σας «γλυκάνω» με ένα θέμα που φυσικά έχει και ηθικό δίδαγμα!

Η βαθμολόγηση γραπτών. Τι δεν είναι ενδιαφέρον; Προφανώς δεν ξέρεις τι παίζει στα παρασκήνια. Πάρε μια γεύση…

Σύστημα «ανεμιστήρας»

Αλλιώς θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε το σύστημα «όσα παίρνει ο άνεμος». Είναι ο καθηγητής που όσο καλά και να του έχεις γράψει δεν έχει καμία σημασία. Κοίτα πως δουλεύει: παίρνει όλα τα γραπτά, τα τοποθετεί στην άκρη του γραφείου και ανοίγει τον ανεμιστήρα, όσα πέσουν έχασαν, όσα
παρέμειναν... συγχαρητήρια περάσατε στην επόμενη φάση!

Σύστημα «Σας κόβω όλους».

Νομίζω εδώ δεν χρειάζονται και πολλές περιγραφές είτε διάβασες, είτε όχι το ίδιο είναι για τον κακό βαθμολογητή. «Δεν σε περνάω, δεν σε περνάω» φωνάζει την ώρα που –και καλά- διορθώνει τα γραπτά. Το καλό είναι πως μπορείς από χιλιόμετρα μακριά να τον καταλάβεις. Την ημέρα της εξέτασης θα δεις πεμπτοετείς (και άνω) να περιμένουν μαζί σου.

Το σύστημα του άκαρδου.

«Μα πάμε καλά; Με έκοψε με 4.5;» Σου θυμίζουν κάτι αυτά τα λόγια; Ναι, ναι αναφέρομαι στους άκαρδους καθηγητές που δεν μπορούν να κάνουν μια στρογγυλοποίηση το 4.5 σε 5. Δεν ζητήσαμε δα και κανένα δεκάρι, πως κάνουν έτσι; Βέβαια έχει και χειρότερο, το «4.9». Τότε είναι που σου ξυπνάει το δολοφονικό σου ένστικτο και γίνεσαι σαν την “She-Devil”

Το σύστημα «.. και μη ξεχνάτε σας αγαπώ!»

Ούτε και τώρα έχει σημασία αν διάβασες, ακόμα κι αν γράψεις συνταγή για ντολμαδάκια θα συγκινηθεί και θα σε περάσει! Τον αγαπούν όλοι οι φοιτητές εκτός από τα "φυτά", που μέχρι και σ' αυτόν διάβασαν.

Δεν έχει σημασία πόσο θα διαβάσεις αλλά ποιον βαθμολογητή θα πετύχεις. Όπως λέει και ο σοφός μας λαός: ένας φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του δεν λέει ποτέ «δεν διάβασα, κόπηκα» αλλά «με έκοψε ο καθηγητής!».
Keywords
Τυχαία Θέματα