Συνέντευξη με τους «The Mode»

Δύο djs και παραγωγοί μεσπουδές στη μουσική τεχνολογία, ο Jorge και ο Dimitri, αποφασίζουν να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες και να εξερευνήσουν τα δικά τους όρια πάνω στην αγαπημένη τους μουσική. Όταν θα προκύψει και η ανάγκη για μια "φωνή", θα συναντήσουν την ταλαντούχα Fey Kross. Έτσι θα δημιουργηθούν οι "The Mode", με τον ιδιαίτερο ήχο αλλά και τη σκηνική παρουσία. Θα τους γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω και θα τους ακούσουμε από κοντά την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Mediterranean Cosmos,
σ' ένα ακόμη biscotto concert στα πλαίσια του Friday Live Festival. To τελευταίο τους single, το ήδη γνωστό "Genius" σε συνεργασία με τον Luca Monticelli μας περιμένει επίσης για να το ακούσουμε δυνατά.

Συνέντευξη στον Κώστα Γιάντσιο

Τι χρειάζεται για να γίνει γνωστό ένα γκρουπ, όπως εσείς, στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής;
Σίγουρα συντελούν πολλοί παράγοντες σε αυτό. Βασικός παράγοντας είναι να έχεις να παρουσιάσεις μια σωστή, ολοκληρωμένη δουλειά , ίσως και με μια σχετική πρωτοτυπία, που σου δίνει ταυτότητα και αναδεικνύει το ταλέντο σου, αλλά και μια γενικότερη άρτια εικόνα του εαυτού σου (ή του group σου στη δική μας περίπτωση) στο κοινό. Ούτως ή άλλως η δουλειά σου είναι εκείνη που "μιλάει" για σένα -αρχικά τουλάχιστον- και μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο προς τη φήμη. Αυτό ισχύει, πιστεύουμε, γενικά ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής παρόλο που σίγουρα βοηθάει και η τύχη αλλά και οι γνωριμίες που μπορεί να σε καθοδηγήσουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πιστεύετε ότι επειδή είναι πιο συνειδητοποιημένο το κοινό σ' αυτό το είδος, θα είναι πιο εύκολο αν αρέσει μια δουλειά να γίνει πιο γρήγορα γνωστή;
Αυτό, νομίζουμε, πως εξαρτάται. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρος για την επιτυχία ή αποτυχία ενός τραγουδιού όσο και για το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό γνωστό. Παρόλα αυτά εφόσον το κοινό είναι συνειδητοποιημένο και περιμένει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο -βέβαια αυτό είναι και σχετικό- μπορεί ο καλλιτέχνης που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής να κατατοπιστεί ευκολότερα και αφού αφουγκραστεί τις επιθυμίες του κοινού να δημιουργήσει tracks που θα "πιάσουν" και θα γίνουν γνωστά αρκετά γρήγορα.

Ποια είναι τα σχέδια σας μετά την κυκλοφορία του "Genius" και του video clip, του τραγουδιού;
Ετοιμάζουμε πυρετωδώς την καλοκαιρινή μας περιοδεία για την προώθηση του τραγουδιού μας "Genius" σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, όπως Ιταλία (ήδη πραγματοποιήθηκαν πετυχημένες εμφανίσεις σε Αριδαία και στο Almyra Festival στη Θεσσαλονίκη) και συγχρόνως σχεδιάζουμε να κάνουμε μια διασκευή-έκπληξη τον άλλο μήνα στα υπερσύγχρονα studio της Ιταλίας (Μιλάνο) "Αrt&Music Studios", με τα οποία διατηρούμε επαγγελματική συνεργασία εδώ και δύο χρόνια. Τον Αύγουστο θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο κοινό το επόμενο single μας, οπότε μας περιμένει μια δυναμική θερινή περίοδος με πολλή δουλειά και πάντα την καλύτερη διάθεση.

Θα μας δώσετε ένα στίγμα του τι θα ακούσουμε την Παρασκευή στο Mediterranean Cosmos;
Την Παρασκευή το πρόγραμμά μας θα είναι άκρως καλοκαιρινό με πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες, έντονο το elektro house στοιχείo και φυσικά τα δικά μας tracks σε μία αρμονική χορευτική μίξη μεταξύ τους. Θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε οι παρευρισκόμενοι να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να κουνηθούν στους ρυθμούς μας. Και ας μην ξεχνάμε τις μικρές εκπληξούλες που ετοιμάζουμε ώστε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα εκείνη τη μέρα. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Info:
* Περισσότερα για το biscotto concert@Mediterranean Cosmos (χωρίς είσοδο), όπου θα τους ακούσουμε από κοντά (Παρασκευή 28.06.2013):ΕΔΩ.

Facebook page The Mode: www.facebook.com/TheModeGrup

THE MODE & LUCA MONTICELLI - Genius
κυκλοφορεί από την Plus Rec / Universal Music
iTunes link: https://itunes.apple.com/gr/album/genius-single/id602124572

THE MODE & LUCA MONTICELLI - GENIUS Video Clip
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέντευξη, The Mode,synentefxi, The Mode