Τα ψέματα της εξεταστικής

Φοιτητής, εξεταστική περίοδος και ψέματα είναι τρία πράγματα που συνδέονται άριστα δύο φορές το χρόνο και, συγκεκριμένα, τους μήνες Ιανουάριο και Ιούνιο, όποτε δηλαδή έχουμε εξεταστική…

Τι κακό μας βρήκε πάλι, και όταν λέω κακό το εννοώ, αφού πάλι τα ίδια λάθη έκανες, ούτε στα μαθήματα πήγες, μετά βίας πρόσεχες στα υποχρεωτικά, οι σημειώσεις σου είναι γεμάτες δράκους και φίδια! Και πέρα από όλα αυτά που άφησες για τελευταία στιγμή έχεις και τους γονείς να σε παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο γιατί έμαθαν πως ξεκινάει η εξεταστική και θέλουν να σε γεμίσουν με θάρρος, ενέργεια και δύναμη γιατί είσαι

το καμάρι τους.

Και όσο περισσότερα τηλέφωνα σε παίρνουν τόσο περισσότερα ψέματα αναγκάζεσαι να πεις, αφού έχεις ήδη αρκετό άγχος και βαριέσαι και την γκρίνια (μερικά τα λες τόσο καλά που στο τέλος πείθεις και τον εαυτό σου)! Τα μεγαλύτερα φοιτητικά ψέματα λοιπόν χωρίζονται σε 5 κατηγορίες:

1. Μαθήματα: To πρώτο και μεγαλύτερο ψέμα είναι πως χρωστάς μόνο δύο (άσχετα αν ξέχασες μία ολόκληρη δεκάδα). Είναι τα μαθήματα στα οποία κόπηκες, από απροσεξία και λόγω των υπερβολικά δύσκολων θεμάτων που βάζει ο καθηγητής γιατί είσαι σίγουρος πως μισεί εσάς τους φοιτητές. Είναι εκείνα τα μαθήματα που είχες πει στην προηγούμενη εξεταστική πως θα τα δώσεις ΟΛΑ (such a liar) και τελικά κατέληγες να βλέπεις για εικοστή φορά “Game of thrones” υποσχόμενος ότι θα το περάσεις με καλό βαθμό στην επόμενη εξεταστική.

2. Φαγητό: Ελληνίδα μάνα και φαγητό, πήγαιναν, πάνε και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν πακέτο for ever. Πριν ξεκινήσει, λοιπόν, η εξεταστική περίοδος η μαμά θα σου στείλει, το λιγότερο, δύο γενναίου μεγέθους δέματα -και αν μένεις σπίτι σου θα σου φτιάχνει κάθε μέρα τεράστιες μερίδες- με όλες τις απαραίτητες θρεπτικές τροφές για να ανταπεξέλθεις στο δύσκολο αυτό αγώνα. Αυτά τα δέματα θα περιλαμβάνουν εκτός από το αγαπημένο σου κρέας, πίτες κλπ και λαχανάκια Βρυξελλών κουνουπίδι και ίσως όσπρια. Όταν, λοιπόν, σου τηλεφωνήσει και σε ρωτήσει εάν έφαγες το κουνουπίδι εσύ θα αποκριθείς με ενθουσιασμό «Μάλιστα μητέρα το έφαγα με λεμονάκι και ήταν νοστιμότατο, γέμισα ενέργεια και διάβασα με περισσότερη όρεξη», ενώ παράλληλα αναρωτιέσαι αν θα παραγγείλεις πίτσα ή σουβλάκια.

Στο εδώλιο λοιπόν!

3. Έξοδοι: Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, σταμάτησες να βγαίνεις περίπου ένα μήνα πριν ξεκινήσει η εξεταστική, δεν ξενυχτάς παρά μόνο πάνω από το βιβλίο, αφού θέλεις να περάσεις όλα τα μαθήματα και μάλιστα με βαθμό. Οι μόνες σου έξοδοι είναι μέχρι το κοντινότερο αναγνωστήριο για να συγκεντρωθείς καλύτερα σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχουν πράγματα που να σου αποσπούν την προσοχή, στη σχολή για να δώσεις μάθημα και στο νέο club της πόλης που πήγατε στα εγκαίνια, και θα ξαναπάτε και σήμερα και αύριο γιατί περάσατε πολύ καλά (oups…)!

4. Χρήματα: Η στρατηγική είναι η εξής, αρχικά χτυπάς στο συναίσθημα των γονιών τονίζοντας πόσο τους επιθύμησες και πόσο σου λείπουν, μετά συνεχίζεις λέγοντας ότι διαβάζεις όλη την ημέρα με ελάχιστες ώρες ύπνου γιατί θέλεις να τους κάνεις υπερήφανους και ευτυχώς που έχεις και τα φαγητά της μαμάς να σου δίνουν δύναμη (μην ξεχνιόμαστε) και τελικά ζητάς να σου βάλουν λίγα παραπάνω χρήματα γιατί βρήκες κάτι σημειώσεις ελάχιστα καλύτερες από τις δικές σου και θα χρειαστείς λεφτά για φωτοτυπίες (ιδιαίτερη έμφαση δίνετε στο “ελάχιστα καλύτερες” ώστε να επιτύχεις τον στόχο σου), ή επειδή θέλεις μερικά ιδιαίτερα σε κάποιο μάθημα κορμού που μετράει σημαντικά στο πτυχίο. Και με αυτόν τον δόλιο τρόπο έβγαλες το λογαριασμό της ΔΕΗ που έφαγες στο καινούργιο κλαμπ της πόλης. Κανόνισε να σε φάνε τα σκοτάδια…

5. Παρέες: Οι γονείς μας έχουν την τάση να μας δείχνουν τα καλύτερα παραδείγματα προς μίμηση και λογικό είναι. Για αυτό σε συμβουλεύουν να κάνεις παρέα με τον πρώτο φοιτητή της σχολής γιατί σίγουρα έχεις να κερδίσεις πολλά από αυτόν, σε όλους τους τομείς. Όμως εσύ είσαι παιδί και τις «κακίες παρέες» ποτέ δεν θα τις κόψεις, για αυτό συνεχίζεις και κάνεις παρέα με τους τύπους που χρωστάνε περίπου τα ίδια μαθήματα με εσένα και που γυρνάτε τα πρωινά σπίτι σας. Φυσικά στην μαμά και τον μπαμπά θα μιλήσεις για τον ανύπαρκτο Χρήστο που μπήκε πρώτος στη σχολή είναι πολύ καλό παιδί, άριστος φοιτητής αλλά πάντα τυγχάνει να βρίσκεται εκτός πόλης όταν οι γονείς σου θέλουν να τον γνωρίσουν.

Σαφώς και το συγκεκριμένο άρθρο είναι χιουμοριστικό αλλά μεταξύ φίλων ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι τα έχουμε πει πολλάκις… Άντε και καλή μας εξεταστική!

της Αναστασίας Πανίτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα