Ουγγαρία | Οι πολίτες διαδηλώνουν κατά του φόρου για το internet

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει ανάγκη από λεφτά και σκέφτηκε πως με τη φορολόγηση ενός «αγαθού» που χρησιμοποιούν κάθε μέρα οι πολίτες της χώρας θα αύξανε τα έσοδά της. Το αγαθό αυτό είναι η πρόσβαση στο internet και η μηνιαία χρέωση των 2.88$ για την χρήση του ήταν ικανή για να βγάλει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες Ούγγρους το Σάββατο που μας πέρασε για να διαδηλώσουν. Οι διαδηλωτές πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει
να κόψει την πρόσβαση των πολιτών στο internet έτσι ώστε να παρακολουθούν κυρίως τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία μπορεί να χειραγωγήσει. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Ουγγαρίας τόνισε πως δεν πρόκειται να φορολογήσουν τους πολίτες αλλά τους παρόχους internet, που εύκολα γίνεται κατανοητό ότι θα αυξήσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς τους μετά απ’ αυτή την κίνηση. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υπεύθυνη για Digital θέματα, Neelie Kroes, να δηλώνει στο twitter πως η απόφαση αυτή είναι ντροπή για την κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

Proposed internet tax in #Hungary is a shame: a shame for users and a shame on the Hungarian government. I do not support!

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) October 22, 2014
Keywords
Τυχαία Θέματα