Οικολογική συνείδηση από φοιτητές του MIT

Ένα από αυτά που έχω να θυμάμαι ως μαθήτρια στο δημοτικό είναι το κλασικό κυπελλάκι με φακές και βαμβάκι που βάζαμε κοντά στο παράθυρο του δωματίου μας και με μεγάλο θαυμασμό χαζεύαμε τα κλωναράκια που ξεπετιόνταν, λες και είχαμε κάνει κανένα κατόρθωμα. Οι φοιτητές του MIT πάνε ένα βήμα παραπέρα την ιδέα με τους σπόρους που τους οδήγησε και στην κατάκτηση του βραβείου «καλύτερου φιλικού προς το περιβάλλον προϊόντος για το 2013», με το ιδιαίτερο μολύβι με όνομα Sprout.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές ενσωμάτωσαν στην άκρη του μολυβιού

μια κάψουλα που περιέχει τουλάχιστον τέσσερις σπόρους φυτών που ενεργοποιούνται μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό. Μάλιστα, υπάρχει ποικιλία εφτά σπόρων του μολυβιού: βασιλικός, μέντα, δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθος, φασκόμηλο και κόλιανδρος, ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός.

Οι φοιτητές δήλωσαν πως αφαίρεσαν την κλασική γόμα από το μολύβι γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εργαλείο χρήσιμο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό εφόσον υπάρχουν ένα σωρό γομολάστιχες στο εμπόριο για να σβήσει κανείς αυτά που γράφει και δε χρειάζονται να είναι πάνω στα μολύβια-εξάλλου σκέφτονται να φτιάξουν και σβήστρες με σπόρους φυτών.

Έτσι, όταν το ‘Sprout’ γίνει πολύ μικρό και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί πια, αντί να βρεθεί στα σκουπίδια, μπορεί να τοποθετηθεί στη γλάστρα και να αποκτήσετε από το μολύβι σας ένα υπέροχο φυτό για το μπαλκόνι σας.

Λένια Μπουντουλούλη fb.com/lenia.boudoulouli
leniaboudoulouli [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα