Θύματα του Facebook και της Παραπληροφόρησης

Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο όπου, χάρη στο ίντερνετ, η ενημέρωση των ανθρώπων για το οτιδήποτε, από τον τάδε πόλεμο μέχρι τη νέα τσόντα της Τζούλιας, γίνεται σε απίστευτα τεράστιους ρυθμούς. Αυτή η ενημέρωση γίνεται από διάφορες ιστοσελίδες, αλλά και με τεράστια συμβολή του Facebook, όπου στην αρχική σου μπορείς να βρεις τα πάντα, από φίλους είτε από σελίδες.

Παρόλα αυτά
όπως θα χετε παρατηρήσει, πιστεύω, ο άνθρωπος πλέον έχει γίνει πολύ πιο εύπιστος! Γίνεται αποδέκτης όλων των νέων χωρίς να χει φιλτράρει πρώτα στο μυαλουδάκι του κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει κάτι που του πλασάρουν! Ελάτε να δούμε τα μεγαλύτερα ψέματα που περνάνε στο ντούκου για αληθινά, με την ελπίδα να πάψετε να είστε τόσο…. θύματα!

1. Like=Βοήθεια
Αυτό είναι το πιο απλό να το καταλάβει κανείς. Με ένα like και με μια κοινοποίηση ΔΕΝ θα σώσεις κανέναν φίλε μου. Το facebook ΔΕΝ πληρώνει με βάση τα likes, άρα μην πιστεύεις τον καθένα που σου λέει να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε με ένα απλό like! Το πιο πιθανό είναι να διαδώσεις ψεύτικες φήμες για καημένα παιδάκια και/ή πληγωμένες γυναίκες που πνίγηκαν με το παγωτό μετά από κάποια απογοήτευση!

2. Πλήρωνεεε
Απλά τα πράγματα. Το Facebook δεν θα γίνει ΠΟΤΕ επί πληρωμή! Πριν συνδεθείς την επόμενη φορά, δες κάτω από κει που βάζεις τον κωδικό σου, αγαπάκι! Λέει με μεγάλα γράμματα «Is and will always be for free», δηλαδή άραξε, μην τρέχεις στη μαμάκα να ζητήσεις δανεικά! Επίσης σταμάτα να βάζεις posts με κατεβατά κείμενα που και καλά θα σε σώσουν και δεν θα πληρώνεις συνδρομή. Αν είναι να γίνει επί πληρωμή, δεν θα σε σώσει ΠΟΤΕΕΕΕ ένα ποστ! Ο μόνος που δεν θα πλήρωνε ποτέ θα ήταν ο Zuckerberg, που και για αυτό δεν είμαι σίγουρος!

3. Μα δεν μοιάζω τόσο
Εφαρμογές, παντούούού εφαρμογές! Από την δημιουργία του Facebook και των έξυπνων κινητών έχουμε γεμίσει από αυτές! Υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα, από ένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα σου μέχρι εφαρμογές που σου λένε με ποιον διάσημο μοιάζεις. Εγώ θα εστιάσω στο 2ο. Αυτές οι βλακείες ξέρετε πολύ καλά ότι δεν πιάνουν. Όχι παχουλούλα κοπελιά, δεν μοιάζεις με την Μέγκαν. Ούτε εγώ μοιάζω με τη Μέγκαν, χάνει στο μούσι. Μην ικανοποιείτε το εγώ σας με περισσότερα ψέματα, πόσο μάλλον τόσο αναξιόπιστα κ εξόφθαλμα!

4. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να πληρώνουν τα likes όπως είπα πιο πάνω, είναι σε κάτι σελίδες, και μόνο από τις διαφημίσεις των ιστοσελίδων που σας παραπέμπουν. Γιατί αρκεί να βάλει κάποιος έναν μεγαλοπρεπή τίτλο, να τον κόψει κάπου στη μέση και να αφήσει μια υπόνοια για κάτι καλό. Τότε όλα τα ζωντόβολα θα τρέξουν για να πατήσουν like στη σελίδα για να δουν πως έγινε ο Τσάκωνας μετά από 5 πλαστικές, ή τι έγινε με την Τζούλια που πήγε μια βόλτα στο πάρκο. Κατά 99% των περιπτώσεων θα ναι μια χαζότατη είδηση, που μπορείς να την δεις στο STAR ή σε άλλες χαζές σελίδες, χωρίς να αναγκαστείς να πατήσεις Like και να γεμίσεις τις αρχικές μας!

Νομίζω κάλυψα επαρκώς το θέμα της εξαπάτησης των αθώων μυαλών σας. Μην είστε τόσο εύπιστοι! Μην την πατάτε! Μην ψοφάτε για κατινιές! Έτσι όπως κάνετε με βάζετε σε σκέψεις για το αν όντως τελικά ισχύει το ότι μας ψεκάζουν κάθε μέρα! Κριτική σκέψη, με γιώτα, όχι γκόμενα από την Κρήτη. Αυτό πρέπει να αποκτήσετε!

John Kalk fb.com/john.kalki
malakocave.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα