Γνωρίστε τους MOBsters

Είναι νέοι, είναι φοιτητές, είναι δραστήριοι και δε συμβιβάζονται με την ιδέα του απλού φοιτητή που ως μόνη ασχολία έχει τις σπουδές του. Ο λόγος για τον Κώστα και τον Αλέξανδρο, φοιτητής Ιατρικής ο Κώστας και Στρατιωτικής ιατρικής ο Αλέξανδρος. Μπορεί να σπουδάζουν και οι δύο ιατρική, ωστόσο επέλεξαν να ασχοληθούν και με κάτι τελείως διαφορετικό… Να δημιουργήσουν τα δικά τους ρούχα!
του Ηρακλή Μιταλίδη
Στην αρχή ξεκίνησε σαν μια ιδέα να φτιάξουν ρούχα μόνο γι’ αυτούς, τα θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια όμως που αποκόμισαν
από φίλους και συγγενείς τους έδωσαν το έναυσμα να συνεχίσουν και να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό. Στο τέλος του καλοκαιριού λοιπόν, πήραν έτσι την πρωτοβουλία και δημιούργησαν τη MOB.
Tί είναι όμως η ΜΟΒ; MOB ως γνωστόν σημαίνει συμμορία. «Πρόκειται για ρούχα σε φαρδιά γραμμή, για τα οποία επηρεαστήκαμε από τις φτωχογειτονιές της Αμερικής και της RNB μουσικής. Κάπως έτσι εμπνευστήκαμε και το όνομα το οποίο εκφράζει και την ομαδικότητα της συμμορίας». Μας λένε οι δύο φίλοι, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο!
Και οι δύο έχουν επιχειρηματικά μυαλά, θέλουν να ξεφεύγουν από τις σπουδές τους και έτσι γι’ αυτούς είναι ένας τρόπος έκφρασης του στυλ τους σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο στυλ, έχει πολλούς εκπροσώπους.
Συνάντησαν πολλές δυσκολίες, και ειδικά στην αρχή διάβασμα, σχολή, εργαστήρια και όσος ελεύθερος χρόνος έμενε τον περνούσαν δημιουργικά κάνοντας νέα σχέδια, ποτέ όμως δε σκέφτηκαν να τα παρατήσουν! Ελπίζουν στο καλύτερο και θέλουν να εξελιχθεί όσο καλύτερα γίνεται χωρίς, ωστόσο, να παρεκκλίνουν από τις σπουδές τους όπως μας λένε!
Το σήμα κατατεθέν τους, είναι μία λεπίδα, θεωρούν ότι βγάζει ένα δυναμισμό και εκφράζει το «όπλο» της συμμορίας. Παρά το ακριβό κόστος παραγωγής που επωμίζονται για να δημιουργήσουν τα ρούχα, αναλογιζόμενοι την όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχουν πολύ προσιτές τιμές στα προϊόντα. Πέρα από τα ρούχα δημιουργούν και διάφορα αξεσουάρ, όπως παπιγιόν ενώ σύντομα θα βγουν και τα χειμερινά τους σχέδια με φούτερ και νέα τζάκετ. Ρούχα τους, έχουν δοθεί και σε μαγαζιά, αλλά και σε διάφορες χορευτικές ομάδες.
Όσον αφορά την γενικότερη κατάσταση και πως βλέπουν την κρίση στο χώρο των ρούχων και της μόδας μας λένε «Στην προκειμένη φάση, η μόδα στην Ελλάδα, βρίσκεται σε ύφεση, αλλά αν κάποιος προσπαθήσει, έχει όρεξη και παλέψει, σίγουρα οι προσπάθειες του θα βρουν ανταπόκριση». Επειδή όμως και οι ίδιοι καταλαβαίνουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε, μέσα από τη σελίδα τους στο facebook ή σε διάφορα party, διοργανώνουν διαγωνισμούς και μέσα από κληρώσεις, δίνουν αρκετά ρούχα δωρεάν!
Αυτοί λοιπόν είναι οι MOBsters, άτομα με διάθεση, όρεξη και ταλέντο που σίγουρα έχουν πολλά να δείξουν. Αν θες κι εσύ να δεις τη δουλειά τους και να προμηθευτείς προϊόντα τους, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την σελίδα της MOB στο facebook στην ιστοσελίδα www.facebook.com/MobClothingAccessories
Keywords
Τυχαία Θέματα