Φοιτητικές Συνταγές: Δροσερή σαλάτα με αυγό και γαρίδες

Υλικά 1 μαρούλι 2 αυγά 6 γαρίδες Λάδι Ξύδι Αλάτι ΆνηθοΈχεις διάβασμα, προσεχώς όμως έρχεται και καλοκαίρι. Αυτό που χρειάζεσαι είναι εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά γεύματα που να μη σε φουσκώνουν. Φάτε πράσινες σαλάτες και πλουτίστε τις με διατροφικούς θησαυρούς που θα σας δώσουν υγεία και ενέργεια.Μαρούλι: περιέχει πολλές βιταμίνες, οξέα και ένζυμα σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για καλό μεταβολισμό.Αυγό:
Ένα τόσο δα σφαιρίδιο που κρύβει μέσα του ένα μικρό διατροφικό θησαυρό καθώς είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης, βιταμινών (D,E,B) όλα αυτά με μόνο 70 θερμίδες.Γαρίδες: Περιέχουν ω-3 και ω-6 λιπαρά, σελήνιο (ισχυρό ανιοξειδωτικό), βιταμνη Β, ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο, Βιταμίνη D και ψευδάργυρο.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά μας για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίζουμε τις γαρίδες. Πλένοντας καλά τη γαρίδα αφαιρούμε το κέλυφος της βγάζουμε το εντεράκι από την ράχη της προσεκτικά με μια οδοντογλυφίδα.Έπειτα βγάζουμε τα βρασμένα αυγά να κρυώσουν και σε νερό που βράζει τοποθετούμε τις γαρίδες μαζί με τα κεφαλιά τους για 6-8 λεπτά. Έχουμε συνεπώς αρκετό χρόνο για να ψιλοκόψουμε το μαρούλι και τον άνηθό μας που επίσης έχουμε πλύνει πολύ καλά.Στη συνέχεια κόβουμε σε 4 κομμάτια τα αυγά και τα τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα, τοποθετώντας περιμετρικά και τις βραστές γαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα από λάδι - ξύδι και ρίγανη που θα έχετε ανακινήσει καλά και περιχύστε το.
Αγαμέμνων Παπακωστόπουλος
Keywords
Αναζητήσεις
σαλατα με γαριδεσ και αυγο
Τυχαία Θέματα