Έιμι Γουάινχάουζ: Αποκαλύψεις σοκ της μητέρας της

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, θα κυκλοφορήσει επίσημα το σοκαριστικό βιβλίο της Τζάνις Γουάινχάουζ «Loving Amy, A mother's story», μητέρας της Έιμι Γουάινχάουζ, που έχει καταφέρει λίγες μέρες πριν βρεθεί στα ράφια να συζητιέται στη Μεγάλη Βρετανία. Η Τζάνις είχε μιλήσει με γενναιότητα για την κόρη της μετά τον θάνατό της, θυμάται μέσα σε άλλα καταστάσεις και στιγμές που αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα μονοπάτια του αλκοόλ στα οποία είχε μπει η ταλαντούχα τραγουδίστρια και αναβιώνει οδυνηρές στιγμές.
Η μητέρα της Έιμι, θυμάται την
τελευταία φορά που είδε ζωντανή την κόρη της, όταν την επισκέφθηκε στο σπίτι της στο Κάμντεν, όπου «τρέκλιζε, πηγαίνοντας δεξιά, αριστερά και έπεφτε προς τα πίσω, ενώ βρωμούσε αλκοόλ. Δεν μπορούσα απλά να κάθομαι και να την παρακολουθώ. Μόλις μπήκα στο σπίτι βρέθηκα μπροστά σε σπασμένα μπουκάλια από λευκό κρασί πεταμένα παντού».
Απόσπασμα αυτού του βιβλίου περιγράφει, λοιπόν, με σοκαριστικές λεπτομέρειες την τελευταία επίσκεψη της Τζάνις στο σπίτι της Έιμι στο Κάμπτεν, τη μέρα που, όπως προέκυψε ήταν η παραμονή του θανάτου της.Εκείνη τη μέρα, η Τζάνις πήγε στο σπίτι της κόρης της όπου την υποδέχτηκε στην πόρτα ο σωματοφύλακάς της, Άντριου Μόρις (Andrew Morris). Περιμένοντας στο σαλόνι να φέρει την κόρη της ο Μόρις, όπως της είπε, η Τζάνις δεν μπορούσε να μην παρατηρήσει παντού μέσα στον χώρο σπασμένα μπουκάλια αλκοόλ. Η Έιμι όμως δεν έφτασε μόνη της. Η 27χρονη σταρ, όμως ήταν τόσο μεθυσμένη, που δεν μπορούσε καν να περπατήσει και ο Μόρις την κατέβασε από τις σκάλες στην αγκαλιά του. "Καθώς ο Άντριου εμφανίστηκε από τη γωνία είδα την Έιμι πεσμένη επάνω στον ώμο του, όπως κάνουν οι πυροσβέστες. Ήταν προφανές ότι είχε προσπαθήσει να τη λούσει, να την ντύσει και να της βάλει το πρόσθετο μαλλί για να δείχνει κάπως αξιοπρεπής",περιγράφει με πόνο η κυρία Γουάινχαουζ τονίζοντας ότι "το κοριτσάκι της έζεχνε αλκοόλ", και ότι"η μπόχα έβγαινε από όλους της τους πόρους". Σύμφωνα με την μαμά της, η Έιμι κάτι προσπαθούσε να πει, αλλά ήταν αδύνατο να καταλάβει κανείς τι έλεγε. Το μόνο που θυμόταν η Τζάνις ήταν ότι η κόρη της κρατούσε δυνατά στα χέρια της ένα μάτσο παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, οι οποίες, όμως, κάποια στιγμή έπεσαν στο πάτωμα καθώς από το μεθύσι η Έιμι δεν είχε πια καθόλου δύναμη. «Δεν άντεχα να τη βλέπω. Κάθε πόρος του κορμιού της μύριζε αλκοόλ» λέει η Τζάνις Γουάινχάουζ, που την επόμενη μέρα στις 23 Ιουλίου 2011, είδε το πτώμα της κόρης της στο σπίτι που τη συνάντησε για τελευταία φορά.
Από την ημέρα του θανάτου της η μητέρα της έχει αφιερωθεί και δουλεύει αδιάκοπα για τη συγκέντρωση χρημάτων για το «Amy Winehouse Foundation», που ίδρυσε στη μνήμη της κόρης της. Όλα τα έσοδα από το βιβλίο της, τα έχει παραχωρήσει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ενώ το «Loving Amy» που εκδίδεται από το Bantam Press, αναμένεται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων από την αρχή της κυκλοφορίας του. Να θυμίσουμε ότι, μετά την ανάκριση και την ιατροδικαστική εξέταση, η Έιμι Γουάινχάουζ διαπιστώθηκε ότι πέθανε από δηλητηρίαση από το αλκοόλ, μετά από άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος. Στο αίμα της βρέθηκε πέντε φορές περισσότερο αλκοόλ από το νόμιμο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος που πιάνει το τιμόνι του αυτοκινήτου του.
Keywords
Τυχαία Θέματα