H επιστροφή του Al Pacino [trailer]

Ορκισμένος εργένης, αμερικανός με αίμα Ιταλικό, γεννημένος το 1940 και Γεννημένος το 1940 και ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Al Pacino ήταν η έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας. Έχοντας κερδίσει ήδη στην ένα Όσκαρ (για το «Άρωμα Γυναίκας»), μερικές εμβληματικές ερμηνείες (από τον «Νονό» και τον «Σημαδεμένο», μέχρι τη «Σκυλίσια μέρα») και μερικές εμπορικές (όπως ο «Δικηγόρος του Διαβόλου», το “Insomnia”, το “Hit”
και τόσα άλλα), ο Πατσίνο, θα μπορούσε, στα 74 πια, να αναπαυθεί στις δάφνες του και στη νέα του ζωή με την κατά 35 χρόνια νεότερη σύντροφο του, Lucila Sola. Όμως όχι! Ο γνωστός ηθοποιός, γυρεύοντας έναν επίλογο σε μια σπουδαία καριέρα κατέφθασε στη Βενετία με δύο σημαντικές ταινίες: το “Manglehorn” του David Gordon Green και το “The Humbling”, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Barry Levinson. Πέρα από το ότι ο Τύπος προτίμησε να εστιάσει στην πρώτη ταινία (ή στη νέα αγαπημένη του Pacino και τη διαφορά ύψους τους), η δεύτερη ταινία, ίσως, έχει περισσότερα να «πει» για την πιο ώριμη φάση του ηθοποιού με τη χαρακτηριστική φωνή.
Το “The Humbling”, βασισμένο στο ομώνυμο 30ο βιβλίο του πολυβραβευμένου Philip Roth μιλάει για τον ξεπεσμό ενός μεγάλου ηθοποιού, την ψυχολογική κατρακύλα ενός καλλιτέχνη που νιώθει να τον εγκαταλείπει το ταλέντο του, την «πτώση» ενός μεγάλου που συνειδητοποιεί ότι είναι ένα τίποτα και κάπως έτσι οδηγείται προς το τέλος. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Pacino – ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για τη δική του υπαρξιακή κρίση στη συνέντευξη Τύπου – είχε αγοράσει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα από τον Roth, φτιάχνοντας μία ταινία με ελάχιστα υλικά, εξαιρετικά (για τα δεδομένα του) χαμηλό budget και όλο του το ταλέντο, στην πιο κρίσιμη δεκαετία της πορείας και της ζωής του.
Δείτε το trailer:
Keywords
Τυχαία Θέματα