ΑΠΘ | Συνελήφθη καθηγητής με φακελάκι

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 59χρονου ιατρού, Διευθυντή κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, για δωροληψία υπαλλήλου και ψευδή βεβαίωση.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία με την οποία ο συλληφθείς
ιατρός απαίτησε από 20χρονο ημεδαπό την καταβολή του χρηματικού ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ, για την πραγματοποίηση εγχείρησης στο παραπάνω Νοσοκομείο.Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες (03-09-2014) το πρωί, στο γραφείο του ιατρού στο Νοσοκομείο, ο 20χρονος του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του ιατρού, κατά την σύλληψη του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος και ψευδή βεβαίωση (πλημμέλημα). Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του μέχρι αύριο στη 1 το μεσημέρι.
Ποια είναι η αντίδραση του Υπουργείου;Σχετικά με τη σύλληψη για χρηματισμό διευθυντή παιδοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταδικάζει το περιστατικό με κατηγορηματικό τρόπο και καλεί τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα να πράξει άμεσα ότι προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοια περιστατικά.Είναι ξεκάθαρο πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα