Δηλώσεις αρχηγών κομμάτων

Οι δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων που με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μπαίνουν στη Βουλή με βάση την χρονολογική σειρά των δηλώσεων.

Μιχαλολιάκος:
"Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή παρά τη λάσπη των καναλιών και των κίτρινων φυλλάδων. Περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο λαός τους περιφρόνησε.

Θέλω να καταγγείλω τον κατ΄αρχήν συκοφάντη μας, τον
πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπηρέτησε χαριστικά τρεις μήνες στο Ναυτικό. Η χούντα του Μνημονίου συνεχίζεται. Εμείς θα κινηθούμε για μια Ελλάδα χωρίς τη δουλεία του μνημονίου.

Να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που ψήφισαν το εθνικιστικό κόμμα. Όσοι προδίδουν τον ελληνισμό να φοβούνται, ερχόμαστε! Με στεναχωρήσατε, με φιμώσατε, σας νίκησα"

Βενιζέλος:
"Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το κόστος. Στη δική μας πλάτη, αλλά και με δική μας ευθύνη στήθηκε ο ξέφρενος χορός του λαϊκισμού από Αριστερά και Δεξιά. Ξέραμε ότι το τίμημα θα ήταν μεγάλο. Πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του έθνους. Η ιστορία θα κρίνει. Άλλαξε το ποσοστό της παράταξης, ωστόσο παραμείνει αναλλοίωτο το αξιακό σύνολο της. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη και τους υποψήφιους. Είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν της παράταξης και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον
O ελληνικός λαός σήμερα δεν έδωσε καθαρή εντολή σε καμία από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολος ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Μια κυβέρνηση συνεργασίας του παλιού δικομματισμού δεν θα είχε νομιμοποίηση. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, που δηλώνουν την πίστη τους στο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο, έχει νόημα. Αυτή η πιθανότητα πρέπει να διερευνηθεί. Εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή
Περιμένουμε την τοποθέτηση των άλλων κομμάτων απέναντι σε αυτά που προτείνουμε. Οι πολιτικές δυνάμεις που είπαν στο λαό ότι έχουν ένα άλλο σχέδιο, και τώρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα προστατεύσει το μέλλον της Ελλάδας."

Καμμένος:
"Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που υπηρετούν τους τραπεζίτες είναι παρελθόν. Δεν συνεργαζόμαστε με δωσίλογους. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς υπηρετούν τον Σόιμπλε και τον Φούχτερ. Έχουν τελειώσει. Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού προκειμένου να παραδοθεί η εθνική κυριαρχία της χώρα είναι παρελθόν."
Σαμαράς:"Ζήτησα ισχυρή εντολή, αλλά ο λαός αποφάσισε διαφορετικα. Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί απάντηση του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα αυξάνει τις ευθύνες της. Σήμερα καταθέτω πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με δύο στόχους. Την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Κατανοώ
Keywords
Τυχαία Θέματα