Δηλώσεις αρχηγών κομμάτων [συνεχής ενημέρωση]



Σαμαράς:"Ζήτησα ισχυρή εντολή, αλλά ο λαός αποφάσισε διαφορετικα. Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί απάντηση του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα αυξάνει τις ευθύνες της. Σήμερα καταθέτω πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με δύο στόχους. Την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η παράταξή μας δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη"

Τσίπρας:
"Το
εκλογικό μήνυμα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής. Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια. Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κα Μέρκελ, πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική τους έχει ηττηθεί. Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στη χώρα μας, χωρίς μνημόνια, αλλά με αλληλεγγύη. Δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν μειοψηφία. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν. Όσο και αν μιλούν για σωτηρία, ο λαός κατανοεί ότι η σωτηρία δεν περνά από τα μνημόνια.
Αν κατορθώσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να έχουν εκλογική πλειοψηφία, αυτό θα οφείλεται σε έναν εκλογικό νόμο που παραβιάζει την ισοτιμία της ψήφου. Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος. Κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός προσώπου ή ενός κόμματος αλλά επιβράβευση της πρότασής μας για κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κατακτήσει μια σχετική πλειοψηφία. Θα τιμήσουμε την εντολή του λαού και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα αποτινάξει το μνημόνιο

Από αύριο κιόλας θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς.

Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε και ως εντολή να προχωρήσουμε μαζί, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους, ως εντολή για τη δική μας επανίδρυση για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης της Αριστεράς.

Πρέπει γρήγορα να συνειδητοποίησουμε ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Από αύριο θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, όσους δεν έχουν δύναμη, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας για το λαό μας"
Keywords
Τυχαία Θέματα