Αυτός είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Έχει εμπνεύσει αμέτρητους μύθους, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία κι έχει παραμείνει για αιώνες ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια: ποια είναι όμως η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, του αιμοσταγούς δολοφόνου που είχε τρομοκρατήσει το Λονδίνο, δολοφονώντας τουλάχιστον πέντε γυναίκες το φθινόπωρο του 1888; Μήπως ήταν κάποιος αριστοκράτης, ο γιατρός του παλατιού ή μήπως ο ίδιος ο Βρετανός πρίγκιπας και εγγονός της τότε βασίλισσας Βικτώρια; Η εξέλιξη της επιστήμης μπορεί να δώσει απαντήσεις κι όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής Mail,
υπάρχουν πια σοβαρές αποδείξεις για την ταυτότητα του εφιαλτικού δολοφόνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το DNA, έστω κι αν έχουν περάσει τόσες δεκαετίες υποδεικνύει την ταυτότητα του δολοφόνου, ο οποίος ήταν ένας από τους έξι κύριους ύποπτους της εποχής, ο Πολωνός μετανάστης Ααρόν Κοσμίνσκι. Η Mail θεωρεί ότι η ταυτότητα του δολοφόνου πια είναι εξακριβωμένη πέραν πάσης αμφιβολίας. Κλειδί για τη λύση του μυστηρίου στάθηκε το σάλι ενός από τα θύματα του Αντεροβγάλτη, της Κάθριν Εντοους, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ίχνη γενετικού υλικού, δικού της, αλλά και του δολοφόνου της. Το σάλι αγοράστηκε σε δημοπρασία από τον 48χρονο Ράσελ Εντουαρντς, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια του παγκοσμίως γνωστού ειδικού στην ανάλυση γενετικού υλικού από ιστορικά εγκλήματα, Γιάρι Λουχελάινεν. Ο καθηγητής κατάφερε να συγκρίνει το DNA που βρέθηκε στο σάλι με αυτό απόγονου του θύματος, αλλά και απόγονου του Πολωνού υπόπτου (συγγενή της αδερφής του, η ταυτότητα του οποίου κρατείται μυστική). Και στις δύο περιπτώσεις, το γενετικό υλικό ταίριαζε.
Ποιος ήταν ο Κοσμίνσκι; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εντουαρντς στην εφημερίδα «ο Κοσμίνσκι ήταν ένας τρελός, ο οποίος αντλούσε σεξουαλική ικανοποίηση, δολοφονώντας γυναίκες με τον πιο άγριο τρόπο...».
Πολωνός μετανάστης στο Λονδίνο (η οικογένειά του μετανάστευσε όταν εκείνος ήταν 16 ετών), ο οποίος εργαζόταν ως κουρέας στο Whitechapel, περιοχή όπου έγιναν οι φόνοι. Αν δεχτούμε ότι ήταν ο Αντεροβγάλτης, στα 23 του την εποχή των φόνων, η Νέμεσις τον βρήκε κατά κάποιο τρόπο, καθώς πέθανε σε ηλικία 53 ετών από γάγγραινα σε άσυλο ψυχοπαθών, στο ίδιο όπου είχε νοσηλευτεί δύο φορές στο παρελθόν -είχε εμμονές, μεταξύ των οποίων και μια επίμονη άρνηση να πλυθεί.Η είδηση κάνει αυτή τη στιγμή τον γύρο του κόσμου, καθώς αν ευσταθούν οι αποκαλύψεις βρισκόμαστε μπροστά στη λύση ενός μυστηρίου αιώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται στοιχεία που παραπέμπουν στον Πολωνό Κοσμίνσκι.Το 1987 ανακαλύφθηκε βιβλίο του τότε διοικητή της Αστυνομίας, Ρόμπερτ Αντερσον, ο οποίος ονομάτιζε επίσης τον Κοσμίνσκι ως πιθανότερο ένοχο.

Πηγή: thetoc
Keywords
Τυχαία Θέματα