4 τύποι ανθρώπων που συναντάς στα μπαρ

Ύστερα από πολλές βραδινές εξόδους, με το αλκοόλ να κυλάει στο αίμα πιο συχνά από ότι θα έπρεπε και να δημιουργεί μαύρους κύκλους, αυτούς που φεύγουν με αποτοξίνωση ενός μήνα και με σωστή διατροφή, χωρίς καφέ και τσιγάρο, αλλά μόνο με φρούτα 4 φορές/ημέρα, συνειδητοποίησα κάτι. Πρώτον, τα άτομα που συναντάς στα μπαρ, είναι σαν κι εσένα, χωρίς σχέση. Παρουσιάζουν τον πιο όμορφο εαυτό τους με σκοπό να βρουν τον επόμενο σύντροφο στο πιο λανθασμένο μέρος. Τους βλέπεις να κοιτάνε δεξιά και αριστερά μη και τυχόν κάποιος τους ρίχνει ένα βλέμμα για να του χαμογελάσουν και να πιουν κάπως πιο ελκυστικά

–με κάποιον περίεργο τρόπο – το ποτό τους. Κι όμως, οι περισσότεροι γυρνάνε σπίτι ίδιοι, όπως ακριβώς την ώρα που έκλειναν την πόρτα πίσω τους καθώς έβγαιναν περιποιημένοι από το σπίτι.. Μόνοι. Μεθυσμένοι και απογοητευμένοι, αλλά πάλι μόνοι.

Και στο τέλος, δεν έχει σημασία ποια φρικιά είδαμε το βράδυ, ανεχτήκαμε ή κοροϊδέψαμε, γελάσαμε ή θυμώσαμε. Τελικά, οι τύποι στα μπαρ χωρίζονται σε 4 κατηγορίες.

Σε αυτούς που δε θέλεις να δεις και πάντα είναι εκεί. Θα είναι κάποιος πρώην, δικός σου ή των φίλων σου, ένα άτομο με το οποίο είχατε μία διαφωνία και ακόμη δε λύσατε το πρόβλημα, ένας τύπος που σου λέει συνέχεια να πάτε για καφέ και δεν καταλαβαίνει ότι δε θέλεις ακόμη και μετά την 167η φορά. Είναι αναπόφευκτοι, εκτός και άμα αποφασίσεις να βγεις σε μία άλλη πόλη ή πας διακοπές στο εξωτερικό, και πάλι, αυτό εγγυημένο κοντά στο 98%. Είτε κάνεις ότι δεν τους βλέπεις, ενώ και οι δύο ξέρετε ότι κοιτάζεστε, είτε λες ένα γεια και συνεχίζεις τον δρόμο σου προς το τραπέζι ή την τουαλέτα.

Σε αυτούς που θέλεις απεγνωσμένα να δεις αλλά δεν είναι ποτέ εκεί. Ακριβώς επειδή φοβόμαστε να ζητήσουμε αριθμό ή να δείξουμε λίγο συναίσθημα, ακολουθούμε τα check-in κάποιου ανθρώπου που μας αρέσει με την ελπίδα να μας δει τυχαία και να μας ερωτευτεί επειδή είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους 300 πελάτες του μαγαζιού και μεταφέρουμε μονάδες ενέργειας προς το μέρος του για να γυρίσει και να κοιτάξει και να έρθει προς το μέρος και να μας φιλήσει και όλοι να χειροκροτήσουν. Το μόνο πρόβλημα σε αυτήν την ιστορία είναι ότι ο μεγάλος έρωτας δεν είναι εκεί. Απλά συμβαίνει. Είναι κακοτυχία.

Σε αυτούς που είναι απλά αδιάφοροι. Τα υπόλοιπα κεφάλια που βλέπουμε τριγύρω μας χωρίς να δίνουμε σημασία και ίσως τους ζητήσουμε καρέκλα ή ποτό-αν εργάζονται στο μαγαζί- είναι αυτοί που γεμίζουν την εικόνα μας με κόσμο. Νιώθουνε για εμάς ό,τι κι εμείς γι αυτούς, τίποτα.

Και, τέλος, σε αυτούς που πάντα θέλεις μαζί σου και πάντα τους έχεις. Είναι οι φίλοι σου που θα σε ακούνε να γκρινιάζεις για την ελιά που δεν έβαλαν στο μαρτίνι σου, αυτοί που θα σε γυρίσουν σπίτι άμα έχεις μεθύσει και που θα κοιμηθούν μαζί σου για να πάρετε μαζί πρωινό και να σχολιάσετε πάλι το προηγούμενο βράδυ. Είναι ο καλύτερος λόγος για να βγεις το βράδυ, και ακόμη και όταν όλα είναι στραβά, εσύ μόνο και μόνο γι αυτούς, θέλεις να βγαίνεις και να ξαναβγαίνεις.

Κι όσο και να λες δε θα ξαναπιώ, θα βγεις, θα πιεις και θα γίνεις μία ακόμη κατηγορία φρικιών στα μπαρ. Και θα το ξέρεις αυτό. Να ένας ακόμη λόγος για να βγεις απόψε!

Δόμνα Λυρατζοπούλου fb.com/domnajoe
twitter.com/domnajoe
mail: domnajoe [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα