Βίκτορ Γουεμπανιάμα, το θαύμα της φύσης…

Τρία χρόνια πέρασαν από την εμφάνιση του Βικτορ Γουεμπανιαμά, ο οποίος αποτελεί ένα θαύμα της φύσης δεδομένου ότι εκτός από την σπάνια σωματοδομή του, έχει άνοιγμα χεριών 2,40 μέτρα. 

Ο Γάλλος σέντερ επιλέχθηκε στο νούμερο 1 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο ΝΒΑ Draft 2023 και τέθηκε υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Γκρεγκ Πόποβιτς στα τέλη Ιουνίου. Είναι γεννημένος τον Ιανουάριο του 2004

και έχει ύψος 220 εκατοστά. Οι ειδικοί του ΝΒΑ έχουν τονίσει ότι αποτελεί ένα μπασκετικό κράμα Αντετοκούνμπο, Ντουράντ και Γκομπέρ. 

Ο Γουεμπανιαμά είναι ο ορισμός του all around παίκτη και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις εξίσου καλά, από πόιντ γκάρντ μέχρι και σέντερ! Πλέον το μπάσκετ περνάει σε άλλη διάσταση λόγω του ταλέντου και της σωματοδομής του Γουέμπι (όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί λόγω του δύσκολου επιθέτου του) και αυτό θα το δουν όχι μόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά και όλοι οι μπασκετόφιλοι ανά τον κόσμο. 

Πριν από 10 χρόνια ο δικός μας Giannis είχε φέρει την επανάσταση στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αλλά ο Γουεμπανιαμά ανεβάζει εντελώς το επίπεδο. Το «θαύμα της φύσης» εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία και το ταλέντο του επόμενου μεγάλου σταρ του ΝΒΑ. Είναι μόλις 19 ετών και το κορμί του χρειάζεται χρόνο για να καλουπωθεί στα πρότυπα του ΝΒΑ, ενώ παρά το ύψος του έχει την ευλυγισία ενός σημαντικά κοντύτερου παίκτη. 

Μάλιστα, ο σπουδαίος Στεφ Κάρι παρακολουθώντας τον Γουεμπανιαμά είπε χαρακτηριστικά «ήταν σαν να έπαιζε στο γήπεδο ένας αληθινός μπασκετμπολίστας από το 2Κ του ΝΒΑ. Ενσαρκώνει όλα τα όνειρά των πόιντ-γκαρντ που θα ήθελαν να είναι ταυτόχρονα και sevenfooters!» Δεν είναι και λίγο αυτό να μιλάει για σένα ένας τόσο έμπειρος παίκτης. 

Το μέλλον του Βίκτορ Γουεμπανιαμά του ανήκει και με σκληρή δουλειά και προσήλωση -καθώς άπαντες μιλούν για τον εξαιρετικό χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του- θα φτάσει και θα… τρυπήσει το τεράστιο ταβάνι του!

Keywords
Αναζητήσεις
viktor-gouebaniama-to-thavma-tis-fysis.htm
Τυχαία Θέματα