Το διεθνούς βεληνεκούς Monocle εξερευνά το πρωτότυπο «10ΑΜ Apotheke» της Αθήνας

08:41 1/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το περιοδικό Μonocle έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του  ουκ ολίγες φορές άρθρα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Αθήνα. Αυτή τη φορά επιλέγει να περιπλανηθεί στα σοκάκια του κέντρου και στο υπόγειο μιας παλιάς πολυκατοικίας στο Γκάζι, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, για να συναντήσει το 10AM Apotheke και την Εύα Παπαδάκη, την κρητικιά εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια αυτού του πρωτότυπου concept store.

Η

ιδέα για το Apotheke (όπως είναι συνήθως γνωστό) γεννήθηκε στο υπόγειο του κτιρίου πριν από επτά χρόνια. Η Εύα Παπαδάκη έχοντας ως κατευθυντήρια γραμμή το μινιμαλισμό θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής σ’ αυτό το ιστορικό κτίριο.

Η ίδια δηλώνει πως λατρεύει τη λέξη «Αpotheke» γιατί για εκείνην αναφέρεται και στους εσωτερικούς, μεταφορικούς μας χώρους αποθήκευσης, όπου κρατάμε τις αναμνήσεις, τα συναισθήματα και το πνεύμα μας. Το δικό της πνεύμα παραμένει σταθερά στην γενέτειρά της, Κρήτη. «Το παν είναι να επιστρέψεις στις ρίζες σου», δηλώνει.

Οι ήχοι, οι μυρωδιές και το τοπίο της Κρήτης, ενέπνευσαν όλα τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο «Apotheke».

Απώτερος στόχος; Να μεταφέρουν τους πελάτες στο πανέμορφο νησί κάθε φορά που επισκέπτονται το μαγαζί ή χρησιμοποιούν το σαπούνι με άγρια ​​βότανα που έχει φτιαχτεί με την παλιά συνταγή της γιαγιάς. Είναι ό,τι έβρισκε πάντα η Έύα στο σπίτι της, στην κουζίνα, στη δική της ελληνική «αποθήκη».

Το Apotheke είναι ένα storytelling, μια ανάγκη να συστήσουμε την επιστροφή σε έναν απλό τρόπο ζωής που προάγει τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου.

Όλα τα προϊόντα είναι βιώσιμα και προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη. Η Εύα Παπαδάκη τονίζει ότι δεν παράγονται σε τεράστιες ποσότητες καθώς  επιλέγει την απόλυτη εναρμόνιση με τη φύση και το σεβασμό σε αυτό που έχει κάθε φορά να της δώσει.

Ταξιδεύει η ίδια στη γενέτειρά της για να προμηθευτεί τις πρώτες ύλες από τους παραγωγούς, τους οποίους γνωρίζει καλά από τότε που ήταν παιδί  και φροντίζει να  διατηρεί έναν συνεχή διάλογο μαζί τους.

Ελαιόλαδο, μέλι, χειροποίητα σαπούνια, κεριά από κερί μέλισσας και ενυδατικά βάλσαμα που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το σώμα είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει κάποιος στο «Apotheke». Τα περισσότερα ταιριάζουν τόσο σε ένα ντουλάπι ομορφιάς όσο και σε ένα ντουλάπι κουζίνας και προτρέπουν στον επαναπροσδιορισμό της ρουτίνας περιποίησης με  στροφή προς τα φυσικά προϊόντα.

Κάθε Σάββατο, οι πόρτες του «Apotheke» ανοίγουν και αυτό μετατρέπεται σε στέκι καλλιτεχνών, σχεδιαστών και φωτογράφων, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον ευάερο χώρο του. Έχουν την ευκαιρία να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον μέσα από  συζητήσεις για την τέχνη, τη δημιουργικότητα και, φυσικά, τις καλύτερες φυσικές θεραπείες ομορφιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το Monocle η Ελλάδα κατέχει περίοπτη θέση καθώς κάθε χρόνο τη συμπεριλαμβάνει στη δημοσκόπηση Ήπιας Ισχύος του. Μάλιστα, έχει εξαίρει τη χώρας μας για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται και τη φιλοδοξία που την διακατέχει.

Keywords
Αναζητήσεις
to-diethnous-velinekous-monocle-exerevna-to-prototypo-10am-apotheke-tis-athinas.htm
Τυχαία Θέματα