Η κυβέρνηση προτάσσει το επταετές πλάνο για τους αγρότες

21:07 31/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ξεκαθάρισε πως «οι ρυθμίσεις για το αγροτικό ρεύμα δεν θεσμοθετείται σήμερα άρον- άρον όπως λέγεται από την αντιπολίτευση».

Με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων να βρίσκεται πολύ ψηλά στην πολιτική και οικονομική ατζέντα τις τελευταίες μέρες, ο Χ. Τριαντόπουλος τόνισε πως «οι ρυθμίσεις αυτές καλύπτουν όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας» και πρόκειται «για ένα μέτρο που άρχισε να εφαρμόζεται από τότε που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2023 και παρουσιάστηκε στο υπουργικό

συμβούλιο στις 9 Ιανουαρίου 2024».

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει επταετές πλάνο για τους αγρότες, καθώς πέρα από την αναστολή στα τιμολόγια ρεύματος, εκπονείται και πενταετές πλάνο που θα δώσει «ανάσα» στους αγρότες. 

«Η ρύθμιση είναι επταετής, τα δύο πρώτα χρόνια έχουμε την αναστολή της είσπραξης των οφειλών και για την επόμενη πενταετία έχουμε την ρύθμιση των οφειλών άτοκα. Την καταβολή του κόστους των τόκων θα το αναλάβει το το κράτος ώστε να μην υπάρξει αυτή η επιβάρυνση στους αγρότες.

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους αγρότες αλλά και τους οργανισμούς άρδευσης που είναι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος και τους δήμους που έχουν στην διαχείρισή τους δίκτυα άρδευσης. Είναι μια ρύθμιση η οποία προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν με τους ίδιους τους αγρότες και τους δήμους».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-protassei-to-eptaetes-plano-gia-tous-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα